Kiskunhalas

2023.10.13. 13:50

Rendész és honvéd tanulók versenyeztek a Csetényi Élményparkban – galériával

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumával együttműködve szakismereti versenyt szervezett a rendészeti képzésben részt vevő diákoknak a Csetényi Élményparkban. A halasi oktatási intézmény honvédelmi, rendészeti és közszolgálati szakon képez középfokú tanulmányokat folytató fiatalokat.

Pozsgai Ákos

A fiatalokra összesen kilenc próbatétel várt

Fotó: Pozsgai Ákos

A halasi kapitányság régóta fennálló, szoros oktatói és szakmai kapcsolatot ápol a Dékáni technikummal, a település rendőreinek és az iskola vezetésének közös célja, hogy segítsék a fiatalok rendészeti pályára orientálódását. Ennek érdekében második alkalommal hirdettek csapatversenyt „I. Young Police Cup” elnevezéssel. A verseny helyszíne ismét a Csetényi Élménypark volt, ahol a fiatalok számot adhattak szakismereti és gyakorlati tudásukról, összesen kilenc próbatétel várt rájuk. A különböző évfolyamos hallgatók közül 17 csapat sorakozott fel a verseny előtti eligazításon.

Dr. Vaslóczki Ferenc rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a fiatalokat, kiemelte, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt helyez a rendész hallgatók szakmai képzésére.   

A diákok a rendészeti szakmai tudásuk mellett KRESZ és egészségügyi ismereteikről, valamint lövészeti készségükről adhattak számot. Emellett összemérhették az egyéni védőfelszerelésekkel és kényszerítő eszközökkel kapcsolatos képzettségüket, egy rendőrautót is elhúzhattak, valamint egy speciális akadálypályán versenyezhettek egymással. A csónakos evezés is kihívást jelentett a fiatalok számára, mint ahogy a puttonyos fecskendő használata és a labirintusból való kijutás. 

A 10/A osztály kettes csapata nyerte meg a versenyt, míg a leglelkesebb csapatnak járó különdíjat a 9/E kettes csapata, a legalakiasabb díjat pedig a 9/A kettes csapata, a legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat pedig a 9/E egyes csapata nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában