Segítség

2023.10.26. 13:03

A Gondosóra programról tartottak tájékoztatást Solton – galériával

A Gondosóra programról tartottak tájékoztatót a művelődési házban, a Solti Alapszolgáltatási Központ szervezésében. Az előadásra megtelt a nagyterem, nem csak Soltról, hanem a környező településekről is érkeztek nyugdíjas érdeklődők, akiknek a szervezők az előadás után ingyenes regisztrációs lehetőséget is biztosítottak a helyszínen.

Lencsés P. Anna

Sok érdeklődőt vonzott a solti tájékoztató

Fotó: Lencsés P. Anna

Németh István Solt polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy mindenkit buzdít arra, hogy regisztráljon, és ajánlja nyugdíjastársainak ezt a hasznos és jó találmányt. Solton fontosnak tartják az idős korosztály megbecsülését. Az önkormányzat nagy figyelmet fordít arra, hogy otthonukban tudjanak minél tovább élni, és ez az eszköz ebben jelentős segítséget nyújt – fogalmazott a városvezető.

Dr. Wappler Ádám, a rendezvény előadója részletesen beszélt az eszköz működéséről, amelyet a 65 év felettiek ingyenesen kapnak meg a Magyar Kormány jóvoltából. Ismertette, hogy online vagy telefonon egyaránt lehet regisztrálni, melyhez lakcímkártya és személyigazolvány szükséges. Felhívta a figyelmet a kontaktszemélyek megadásának fontosságára.

Elhangzott, hogy a megrendelt eszközt a Magyar Posta szállítja ki. Egy dobozban érkezik, amely a töltőt és a használati utasítást is tartalmazza. Lehet karon, vagy nyakba akasztva is hordani és 2-4 naponként kell tölteni, de ha erről elfelejtkeznek, akkor az eszköz ezt is jelzi.

Probléma esetén a rajta lévő gomb megnyomásakor a hívás egy szakképzett diszpécserszolgálathoz fut be, ahol döntenek a további teendőkről, értesítik a kontaktszemélyt, vagy a mentőszolgálatot. 

Zuhanásértékelővel van ellátva az eszköz, mely eszméletvesztéskor automatikusan jelzést ad – tájékoztatta a jelenlevőket az előadó.

Dr. Juhász Roland, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Gondosóra országos program mérföldkőnek számít a szociális és jóléti ellátások körében. Ezzel az idősgondozásnak azt az irányát támogatjuk, hogy az idősek a saját otthonukban tudjanak minél tovább maradni. Eddig nagyon pozitívak a visszajelzések. Jelenleg mintegy 250 ezren már használják az eszközt, célként azt tűztük ki, hogy 2025-re másfél millió használót vonjunk be a rendszerbe – tette hozzá az ügyvezető.

A szervezők meglepetéssel is készültek, Hoffmann Richárd színművész zenés műsora csalt mosolyt a jelenlevők arcára.

Az rendezvény végén két munkaasztalnál volt lehetőség a regisztrációra, amelyet a jelenlevők közül sokan ki is használtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában