Tájékoztatás

2023.09.06. 20:04

Platánfákat permeteznek Kecskeméten, a Hunyadiváros és Vacsi köz területén 

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. – az időjárási viszonyoktól függően – szeptember 7 és 15 között végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését a Hunyadiváros és Vacsi köz területén. 

Lizik-Varga Katalin

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatunk a megjelenésére. A gép működése zajjal jár, amely miatt előre elnézést kérnek

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 21 nap, amely betartása kötelező. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában