Budapest–Belgrád-vasútvonal

2023.09.12. 17:18

Kerékpáros aluljáró garantálja majd a biztonságos közlekedést Soltvadkerten – videóval

Soltvadkert történetének két legnagyobb értékű beruházása valósul meg a Budapest–Belgrád-vasútvonal és az elkerülő út megépítésével – mondta Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hozzátette: a lehető legbiztonságosabb módon, aluljáróval oldják meg a kerékpáros- és gyalogosforgalom átvezetését az érintett területeken.

Barta Zsolt

Augusztus elején emelték be a felüljáró első elemeit a vasút felett

Fotó: Soltvadkert Város közösségi oldala / Mátyus Lajos

Mint ismert, a Soltvadkert–Kiskőrösi kerékpárutat metszi a Budapest–Belgrád-vasútvonal. A folyamatos közlekedést viszont csak úgy lehet megoldani, ha a jelenlegi kereszteződésnél a sínek alatt vezetik át a kerékpárutat – minderről Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője számolt be a közösségi médiában. Mint elmondta, hasonló módon oldják meg a Soltvadkert északi részén épülő elkerülő út és a Vadkerti-tóra vezető kerékpárút problémáját is.

A honatya hozzátette, hogy az elkerülő út és a gyorsvasút kereszteződése az igazán nagy kihívás. Itt szinteltolással egy, a sínek fölött épülő felüljáró segítségével közlekedhetnek majd a járművek. Ez a Kiskőrös–Kecel–Soltvadkert körforgalomtól nem messze épül, ennek a munkálatai nagyon jól látszódnak már a körforgalomtól Soltvadkert felé haladók számára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában