Bács-Kiskun

2023.09.04. 11:42

Iskolakezdési tippek a Trükkös Békáktól

Az 2023/24-es tanév szeptember elsején, egy pénteki nappal kezdődött, de az igazi iskolás napok valójában még csak most indulnak. A nyári szünet és a pihenés után nehéz lehet a visszaszokás, de van néhány tippünk, ami segíthet. Cikkünkben, a Trükkös Békák segítségével − akiknek Kecskeméten és Kiskunfélegyházán is van tanodája − összeszedtünk néhány túlélési tippet az első iskolai napokhoz.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Trükkös Békák összetett rendszere a tudatosan felépített mozgássor, a meditáció, a foglalkozásokon elsajátítottak olyan, a gyermekek mindennapi életében hasznosítható eszközök, amelyek az életük jelentős pillanataiban is támaszt nyújthatnak számukra, így például az iskolakezdésben is. A Trükkös Békák segítségével összeszedtünk néhány tippet és tanácsot.

  • Az iskolai napok nyugalma a gondos előkészületekben rejlik − hangsúlyozza a Trükkös Békák csoportja. Érdemes minden másnapra szükséges kelléket (könyvet, füzetet, tolltartót, stb.) már előző este összekészíteni, így bizotsan megspórolunk magunknak egy kapkodással teli reggelt.
  • Akármilyen szörnyen hangzik, és nehéz lehet a visszaszokás, nem érdemes az indulás előtti utolsó percekben ébredezni. Indulás előtt minimum fél, de inkább egy órával korábban érdemes felébredni, hogy legyen idő összekészülni, reggelizni az iskola előtt, ezzel ismételten a reggeli kapkodás előzhető meg.
  • Nemcsak a gyerekeknek ad tanácsot a Trükkös Békák közössége, hanem a szülőknek is. Az első iskolai napokon, fontos lehet, hogy a gyermek érezze az érzelmi támogatást. Ha izgul, ha fél az új helyzettől, a szülő dolga, hogy támaszként mögötte legyen.
  • Végül pedig az elvárásokkal kapcsolatban is olvashatunk a Trükkös Békáknál. Az iskolát egyfajta lépcsőként érdemes felfogni, akár diákként, akár segítő szülőként. Nem kell már a tanév legelején hatalmas elvárásokat felállítani, örülni kell az apróbb sikereknek is, és nem szabad megfeledkezni a pihenésről sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában