Előadás

2023.09.10. 21:28

Autizmus egy életen át – kerekasztal beszélgetést tartottak az Autifi tagjaival – galériával

Autizmus egy életen át címmel tartott interaktív kerekasztal beszélgetést és élő könyvtárat az Autifi Kecskeméten, a Katona József Könyvtárban.

Orosz Fanni Flóra

Interaktív foglalkozást tartottak

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szeptember 9-én, szombaton délelőtt a Katona József Könyvtár és az Autifi, az Autista Gyermekekért Egyesülettel közösen egy interaktív beszélgetésre invitálta a témára nyitottakat.

Az életben folyamatosan döntést hozunk, amelyek mind befolyásolják valamilyen mértékben a következő lépésünket. Ilyenkor nem mindig tudjuk megítélni, hogy a legjobban döntöttünk-e. Az autistáknak külön kihívást okozhat, hogy sokszor sajátos módon látják a helyzetet, és egyéni gondolkozásmódjuk van, így ezt még össze kell hangolniuk a társadalom jelenlegi működésével. Ezért fontos, hogy a környezet valamennyire rugalmas legyen és esetleges alternatív vagy nem megszokott megküzdési stratégiákat elősegítse, nem pedig lerombolja azt. Ennek lehetőségeiről és gyakorlati alkalmazásáról hallhattok majd a kerekasztal beszélgetésen, további kérdésre pedig az élő könyvtáron lesz lehetőség – olvasható az Autifi leírásában.

Az esemény egy rövid bemutatkozással indult az előadók részéről. Botond, Elio és Zarina osztotta meg a közönséggel saját tapasztalatait, nézeteit és tanácsait az autizmussal kapcsolatban, hiszen az érintetteket az autizmus egy életen át elkíséri, erre utal az előadás címe is. Mivel interaktív foglalkozás volt, és közvetlen, barátságos környezetet teremtettek az Autifi tagjai, ezért a közönség soraiból is bátran mertek kérdezni a témával kapcsolatban. Az Autifi célja a szemléletformálás, a tájékoztatás, ezért bejárva az országot, különböző helyszíneken, akár iskolákban is szívesen beszélgetnek az autizmusról, illetve már online is megtekinthetők a podcast felvételeik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában