Segítségkérés

2023.09.25. 07:00

Adománygyűjtés: új fellépőruhát szeretne vásárolni a 25 éves Kalocsa Kamarakórus

„Öltöztess fel egy kórust" címmel a Brancs közösség internetes adománygyűjtő oldalon indított kampányt a fennállásának 25. évét idén ünneplő Kalocsa Kamarakórus.

Zsiga Ferenc

A Kalocsa Kamarakórus

Fotó: Zsiga Ferenc

 A felhívás célja, hogy új fellépő ruhát szerezzenek be, az esetleg fennmaradó összeget pedig a fellépések alkalmával jelentkező útiköltségek, az októberben esedékes első minősítő fellépésük költségeinek fedezésére fordítanák. A fellépő ruhák beszerzését Kalocsa Város Önkormányzata 150 ezer forinttal támogatja. Az adományozóknak exkluzív ajándékot ígér az énekkar. 

A Brancs közösség egy adománygyűjtő weboldal, mely a kitűzött cél érdekében összehozza a megvalósulásukhoz támogatást igénylő ötleteket az adományozókkal. Ezen az oldalon kéri a Kalocsa Kamarakórus a közönség segítségét, hogy új fellépő ruhát tudjanak vásárolni magunknak. Aki bármilyen kicsi, vagy nagyobbacska összeggel szeretné támogatni a Kalocsa kulturális életét színesítő, számos városi rendezvény fényét emelő énekkart, az néhány kattintással megteheti a Brancs oldalán.

– A kórus közönsége által jól ismert piros felsők fölött eljárt már az idő is, ráadásul nem is egyformák, legalább három féle árnyalatúak – nyilatkozta a kórus vezetője, Englerné Böttger Boglárka, hozzátéve, hogy sajnos egységes alsó rész sincs a blúzhoz. 

Szeretnénk, hogy öltözetünk méltó legyen ahhoz a zenei színvonalhoz, amely egyre inkább jellemzi az énekkart. 

Ehhez viszont a közönségünk, barátaink, ismerőseink segítségét kérjük. A legkisebb felajánlás is hatalmas segítség, előre is nagyon szépen köszönjük az adományokat! Az énekkar előtt álló kiadások ismeretében a hatvannapos akció alatt félmillió forintot szeretnénk összegyűjteni, amiből az első kilenc nap alatt 70 ezer forint már összejött – ez időarányosan nem rossz eredmény, de a kitűzött céltól még messze vagyunk”– nyilatkozta a nemrégiben indult gyűjtés kapcsán a kórusvezető munkatársunknak.

Az énekkar nem csak a markát tartja, az adományozóknak cserébe különleges lehetőségeket kínálnak: közös fényképet a kórussal, vagy csak az övék lesz egy meglepetés "Köszönjük dal", amelynek felvételét kizárólag az adományozók érhetik el egy részükre megküldött kód segítségével.
A támogatóknak előre foglalt helyeket tartanak fönn a 25 éves ünnepi koncertjükön, vagy egy sorsoláson vehetnek részt, amelynek nyertese kedvenc kórusművét hallgathatja majd meg a jubileumi hangversenyükön.

Aki szívesen támogatná a kórust, de a játékkal egybekötött, szervezett gyűjtésben nem szeretne részt venni, az közvetlenül a nemrégiben egyesületté alakult énekkar bankszámlájára is eljuttathatja adományát: Kedvezményezett: Kalocsa Kamarakórus Egyesület; Bankszámlaszám:11732040-22882792

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában