Felvonulás

2023.08.13. 16:03

Tíz ország több száz járműve érkezett Félegyházára az oldalkocsis találkozóra – galériával, videóval

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott szombaton Közép-­Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának zárónapja. Több százan látogattak ki a parkerdőbe, hogy megcsodálják a tíz országból érkezett mintegy háromszáz oldalkocsis járművet, melyeket ki is próbálhattak az érdeklődők. A motorosok ugyanis nagy szeretettel fogadták a látogatókat, akik bepillantást nyertek egy különleges, összetartó közösség világába.

Vajda Piroska

Óriási sikere volt az IZS-TEAM produkciójának is

Fotó: Vajda Piroska

A kilencedik alkalommal megrendezett találkozó nem titkolt célja volt ugyanis, hogy népszerűsítsék az oldalkocsis motorosok életformáját, a méltatlanul háttérbe szorult közlekedési eszközt.  

A szórakoztató programokkal, koncertekkel fűszerezett találkozó népszerű eseménye volt a gyermekmotoroztatás, az oldalkocsis szépségverseny, a kétéltűjármű-kiállítás, a parádés felvonulás, a flúgos futam és a kaszkadőr show is. 

Az idei találkozó különlegessége volt a nemzetközi oldalkocsis motocross-bemutatófutam, amely a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület és a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület szervezésében valósult meg. A látványos bemutatót a parkerdő szomszédságában található motocrosspályán láthatta a közönség. A cseh, osztrák és magyar oldalkocsis motocrosscsapatok versenye lenyűgöző sikert aratott.  

De ugyanígy óriási sikere volt az IZS-TEAM produkciójának is. A félegyházi kaszkadőr páros: Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc ezúttal is elkápráztatta a közönséget. Előadásuk csúcspontja az volt, amikor István felemelte az oldalkocsit, amiben Ferenc ült és aki menet közben ki- és visszaszerelte az oldalkocsi kerekét. Az összeszokott páros produkciójából jól látszott, az elmúlt években olyan összhangba kerültek, hogy egy pillantásból, apró mozdulatból tudják mikor, mit kell tenni. Hűséges társuk, az orosz gyártmányú Izs pedig mindent kibír.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában