Nemzetközi találkozó

2023.08.11. 17:18

Oldalkocsis motorosok találkoznak Félegyházán – galériával

Tíz országból mintegy háromszáz oldalkocsis motoros érkezett Közép-­Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójára, melynek ezúttal is félegyházi parkerdő ad otthont.

Vajda Piroska

Több országból érkeztek oldalkocsisok

Fotó: Vajda Piroska

A kilencedik oldalkocsis randevúra a szomszédos országok mellett Izraelből, Finnországból, Dániából, Hollandiából és még Ausztráliából is érkeztek motorosok. Az egyik nyolcvanéves vendég egészen Törökországból motorozott Félegyházáig.  

A háromnapos találkozó célja többek között, hogy bepillantást nyújtson a oldalkocsis motorosok életformájába, népszerűsítve ezzel a méltatlanul háttérbe szorult közlekedési formát. Ugyanakkor a szervezők mindenki számára érdekes és szórakoztató programokat is kínálnak. 

Szombaton is érdemes a helyszínre látogatni, ahol lesz gyermekmotoroztatás, az oldalkocsis szépségverseny, parádés felvonulás, flúgos futam és a kaszkadőr show is. Most is láthatja a közönség az IZS-TEAM produkcióját. Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc kaszkadőr bemutatója várhatóan idén is nagy sikert arat. Mindezek mellett oldalkocsis kiállítás, valamint kétéltűjármű-kiállítás és próbaút is várja az érdeklődőket. 

A találkozó Wolves of Babilon, Crash 5, Blues 4 You együttes koncertjével zárul. Az idei találkozó különlegessége lesz a nemzetközi oldalkocsis motocrossbemutató futam, amely a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület és a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület szervezésében valósul meg. A látványos bemutatót szombaton délután fél 5-től láthatja a közönség a kiskunfélegyházi motocrosspályán, ahol cseh, osztrák és magyar oldalkocsis motocrosscsapatok mérik össze tudásukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában