Projekt

2023.08.29. 18:24

Lezárul a közösségépítést célzó kecskeméti programsorozat

Csütörtökön zárul a a 2018. január 1-én indult HI! Kecskemét, azaz a Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című, 517 millió forint európai uniós forrásból megvalósított projekt. Az ötéves programsorozat záróeseményét kedd délután tartották a városháza dísztermében.

Horváth Péter

A zárórendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester végigtekintett a projekt öt évén

Fotó: Horváth Péter

A projektben 15 célterület, azaz 15 városrész szerepelt. Az egyes városrészeken a közösségek bevonásával közösségi felmérés és tervezés valósult meg. Ezt követően készült el célterületenként a Helyi Cselekvési Terv, valamint a megvalósításhoz kapcsolódó rendezvénynaptár is, amely a projekt célkitűzései által érintett egyéb intézmények, szervezetek együttműködésével történt. 

A tevékenység alapvető célja volt megismertetni a jó tapasztalatokat, közösségi feladatokat, értékeket, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz és új értékek teremtéséhez. Fontos célkitűzése volt a projektnek, hogy a közösségek megismerjék egymást, kialakuljon egyfajta szomszédolás, amely a tapasztalatcserét és az élmények megosztását is magában hordozza.

A projekt célja volt még Kecskeméten olyan közösségfejlesztési folyamatok kezdeményezése és megvalósítása, melyek eredményeként fejlődött a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata. Emellett kialakultak, illetve megerősödtek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, térséghez való kötődés. Erősödött a társadalmi aktivitás, a közösségi együttműködés.

Fotó: Horváth Péter

A projekt konzorciumi formában valósult meg, amely két tagból állt: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, továbbá az AIPA Kft. kötött megállapodást együttműködésre. A projekt keretében információs pont, honlap és közösségi oldal jött létre és működött a még pontosabb és gördülékenyebb tájékoztatás érdekében.

A zárórendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester végigtekintett a projekt öt évén, s azon, hogy miként nőtte ki magát a program egy minden városrészt megmozgató, hagyományokat felelevenítő és a közösséget építő rendezvénysorozattá.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában