Kiskunhalas

2023.08.03. 19:15

Komjáthi Imre: Csak baloldali politikával lehetne segíteni az emberek helyzetén

Az MSZP politikájának az alapja, hogy a hétköznapi emberek problémájával foglalkozzon. Akkor tud csak egy politikus hitelesen politizálni, ha nem elégszik meg a különböző elemző cégek által közölt adatokkal, hanem elmegy az emberek közé és közvetlen tőlük tájékozódik – jelentette ki Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt társelnöke, országgyűlési képviselő kiskunhalasi sajtótájékoztatóján.

Pozsgai Ákos

A képen balról-jobbra: Kollár Tímea az MSZP kiskunhalasi szervezetének elnöke, Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke

Fotó: Pozsgai Ákos

A szocialista politikai országjáró körútja során látogatott el a dél-alföldi városba, ahol a helyi piacon találkozott a halasiakkal, valamint ellátogatott egy fogyatékosokkal foglalkozó szociális intézménybe is. – Több mint háromszáz helyi szervezete van a Magyar Szocialista Pártnak, amikor megválasztották a párt társelnökének, ígéretet tettem arra, hogy minden egyes szervezethez el fog jutni az országban, ennek az országjáró körútnak volt az egyik állomása Kiskunhalas – hangoztatta a politikus. Hozzátette: csakis igazi baloldali értékek mentén, igazi baloldali politikával lehetne javítani az emberek életén és ehhez keresnek szövetségeseket.

Szerinte ehhez a legjobb módszer, hogy elmennek azokhoz az emberekhez, akik „ezt az országot a hátukon viszik és működtetik” és közvetlenül tőlük hallják, hogy milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban. – Ezeknek az utcai jelenléteknek nem az a lényege, hogy a politikus odamegy és okosakat mondjon, hanem az, hogy mi hallgassuk meg, hogy milyen problémákkal küzdenek az emberek – fejtette ki Komjáthi Imre. Szerinte a szociális és az egészségügyi szféra az egyik legelhanyagoltabb terület ma Magyarországon. – „Látni kell, hogy egyre mélyül a megélhetési válság, aminek a legfőbb okozója az a fajta elhibázott gazdaságpolitika, amit évek óta folytat a kormány.” – tette hozzá Komjáthi Imre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában