Óvodakezdés

2023.08.30. 18:15

Idén is több mint 1000 gyermek megy először óvodába Kecskeméten

Kecskeméten az elmúlt években szélesedett az óvodai kínálat. Fejlesztésbe kezdtek az egyházak és magánóvodák is alakultak. Az új, nem önkormányzati fenntartású óvodák megnyitásával bővültek a városban az óvodai férőhelyek.

Lizik-Varga Katalin

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tavalyi nevelési évben a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodákban 2658, a nem önkormányzati fenntartású óvodákban 1202 gyermek számára biztosították az óvodai ellátást. 

A 2023/2024-es nevelési évben az önkormányzati fenntartású óvodák tekintetében 27 feladatellátási helyen összesen 2694 óvodás lesz. Ebből idén 766 gyermek megy először óvodába. A nem önkormányzati óvodákba 297 gyermeket vettek fel ebben az évben, összesen 17 ilyen óvoda működik a városban. 

Az önkormányzati fenntartású óvodákban ingyenes az óvodai ellátás. A szülőknek csak az étkezés díját kell megtéríteni, de szükség esetén, szociális alapon ebből is kedvezményt biztosít az önkormányzat. 

Folyamatos a felújítás, a játszótéri eszközök megújítása. A városvezetés célja, hogy minél szebb és természetesen biztonságos környezetet biztosítson a kisgyermekeknek. Az elmúlt öt évben számos önkormányzati óvoda korszerűsítése történt meg. A tavalyi évben a Ferenczy Ida Óvoda Mesedomb Óvodája (Szabadkai u. óvoda) újult meg. Jelenleg pedig az egyik legnagyobb óvoda, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodájának teljes megújítása zajlik. Mindezek mellett a városvezetés szem előtt tartja a lakosság igényeit, a demográfiai átalakulást. Mivel a kertvárosi részek egyre népszerűbbek a kisgyermeket nevelő családok körében, így az új csoportszobák kialakítása, a férőhelyek biztosítása és elosztása ezeket a változásokat figyelembe veszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában