Szünidő

2023.08.02. 18:00

A víz hatalmas erejével ismerkedtek a táborozók a bajai campuson

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán folyó oktatási és kutatási tevékenységek mellett kiemelten fontosnak tartják a tudományos ismeretterjesztést. A nyári időszakban több iskolai nyári táboros csoportnak nyújtottak lehetőséget, hogy közelebb kerüljenek a víztudományhoz.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Idén a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra nyári táborainak és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kreatív Tanulás programjának keretében többek között a Gábor Áron Tábor résztvevői is csatlakoztak a foglalkozásokhoz.

A bajai látogatás során a campusbejárást követően a Víztechnológiai Oktatóbázist és a Hidraulikai Labort mutatták be a látogatóknak. A bejárás során a táborozók a vízi életközösség mellett megismerkedhettek a felelős vízhasználat alapjaival és a víztisztítás folyamatával. Látványos, olykor hangos kísérleteken keresztül figyelhették meg a résztvevők a vízkezelés során lejátszódó reakciókat. 

A hidraulikai laborbemutató során a víz hihetetlen erejével ismerkedtek,hogy hogyan képes összeroppantani egy tengeralattjárót, vagy megbontani egy hegyoldalt. A programok zárásaként megtekintették a Baján található működő hajómalmot, a Türr István-kilátót és részt vettek egy fantasztikus vízitúrán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában