Portéka

2023.08.14. 11:09

A termelői vásárral valódi közösséget szeretnének kialakítani a bajai Alvég városrészben – galériával

Mint arról korábban beszámoltunk Baján, a Szabadság utca és a Lőkert sor kereszteződésében található közösségi téren minden hónap második vasárnapján alvégi termelői és kézművesvásárt rendeznek, amelyen a bajai és környékbeli, engedéllyel rendelkező házi élelmiszer-termelők állíthatják ki az általuk előállított termékeket.

Márton Anna

A piacon a bajai és környékbeli, engedéllyel rendelkező házi élelmiszer-termelők árusítják termékeiket

Fotó: Beküldött fotó

A Hajómalom Egyesület, az Úticél Egyesület és a Darú Déli Dűlő Borbirtok közös szervezésében szombaton tartották meg a vásárt, melynek keretében átadták a baba-mama hintákat is, amelyek részben a helyszínen, részben a Bara lakótelepen kerültek kihelyezésre. 

Kámánné dr. Bari Bernadett, az alvégi városrész önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) a részére biztosított költségkeret terhére biztosította a hintákat. Örömmel tapasztalta, hogy sokan veszik igénybe a baba-mama hintákat. A termelői vásárral kapcsolatban hangsúlyozta, a cél továbbra is az, hogy minél több család látogasson ki a helyszínre. A jövőben számos rendezvényt szeretnének itt szervezni, egyebek mellett jótékonysági főzéseket is terveznek. 

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője kiemelte, hogy valódi közösségi teret szeretnének kialakítani az alvégiek részére. Az érdeklődőket pogácsával és limonádéval kínálták a helyszínen, a kellemes hangulatot Lex Orsolya és zenésztársai biztosították.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában