Beruházás

2023.08.09. 18:38

Baba-mama hintával bővült a bajai játszótér

Az ünnepélyes átadást augusztus 13-án 10 órakor tartják az Alvégi termelői piacon, amelyet a Szabadság utca és a Lőkert sor találkozásánál található közösségi téren tartanak.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) az elmúlt évi képviselői költségkeret terhére két darab baba-mama hintát igényelt, melyeket már felszereltek a Bara lakótelepen, illetve a Szabadság utca Pető utca kereszteződésében található játszóterekre. A hinták helyének kiválasztása során az önkormányzat munkatársaival végignézték a körzetben lévő játszótereket és olyan helyszínt kellett keresniük ahol minimum két hagyományos hinta volt felszerelve, hogy a nagyobb gyerekeknek is megmaradjon a játék lehetősége. A hintát már önállóan ülni tudó, főként 1-2 éves korú gyermekek tudják szüleikkel, testvéreikkel együtt használni. A hinták jelképes átadására az augusztus 13-án 10 órakor, az Alvégi termelői piac napján kerül sor, ez alkalomból meglepetéssel is készülnek.

Fotó: Márton Anna

– Addig is arra bíztatok minden kisgyermekes családot, hogy használják a hintát, remélem kicsik-nagyok megelégedésére szolgál majd. Az Alvégi termelői piacot a Szabadság utca és a Lőkert sor kereszteződésében található közösségi téren tartjuk.  Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rendezvény és a piac. Az állandó kiállítók mellett, mindig vannak új szereplők. A szervezők igyekeznek minden alkalommal egy kis meglepetéssel gazdagítani a rendezvény hangulatát. A legutóbbi alkalommal Barity Zorán zenélt, ezen a hétvégén a piacra látogatókat az Iszkába zenekar és Lex Orsolya műsora fogadja vasárnap délelőtt. A célunk az, hogy állandóvá tudjunk tenni egy helyszínt az Alvégi városrészben, ahova rendszeresen különféle programokkal készülhetünk az érdeklődőknek – mondta hírportálunknak Kámánné dr. Bari Bernadett. Továbbá kiemelte, hogy ez a városrész kicsit kimaradt a körforgásból, míg más helyeken a baja-szentistváni, a felvégi helyeken voltak rendezvények, addig Alvégen nem rendeztek eseményeket. Ezt a hiányosságot szeretnék pótolni. Ez volt a célja a karácsonyi összejöveteleknek is. A következő lépés pedig a Kézműves vásár és termelői piac, ami egyre több kiállítóval és élénk érdeklődés mellett zajlik. 

– A környékbeli vállalkozók magukénak érzik az ötletelést és vannak további tervek is arra vonatkozóan, hogy a jövőben mit lehet még megvalósítani az Alvégi városrészben – fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában