Kecskemét

2023.08.27. 13:40

25 éve a tudás szolgálatában: születésnapot ünnepelt a Mátrix Oktatási Központ – galériával

Tartalmas és szórakoztató családi napra várta a családokat Kecskeméten a Mátrix Oktatási Központ. Az iskola ezzel a rendezvénnyel szerette volna emlékezetessé tenni fennállásának 25. évfordulóját. Az eseményen az Alma együttes tagjaival közösen avatták fel a MátrixSuli Általános Iskola új csarnokát.

Lizik-Varga Katalin

A gyerekek nagy örömére az Alma együttes koncertjével kezdődött az a nagyszabású, egész napos jubileumi születésnapi program

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A gyerekek nagy örömére az Alma együttes koncertjével kezdődött az a nagyszabású, egész napos jubileumi születésnapi program, melyet a Mátrix Oktatási Központ rendezett fennállásának 25. évfordulója alkalmából. Természetesen a születésnapi torta sem maradhatott el, valamint az Alma együttes előadásában a gyerekek által jól ismert és szeretett születésnapi sláger is elhangzott a megnyitón. 

Józanné Sipos Etelka, az intézmény igazgatója a rendezvényen elmondta, hogy annak idején, amikor a felnőttképzéssel kezdtek el foglalkozni, még szórólapokat osztogattak a környező településeken, hogy legyen felnőtt tanulójuk. Az első alkalomra akkor egyetlen egy tanuló érkezett – így indult el az oktatási központ munkája. Mára pedig már több mint 40 ezer ember kapott náluk szakmai bizonyítványt. 

Az igazgató elmondta, hogy ma már három általános iskolát is működtetnek: Kecskeméten, Budaörsön és Pesten. Mint mondta, a tanáraik a mai kornak megfelelő új módszerekkel és rendkívüli elhivatottsággal tanítják a fiatalokat. 

Hangsúlyozta: a gyerekeknél szeretnénk elérni azt, hogy a jövőt úgy építsék, hogy élhető életet teremtsenek Magyarországnak. 

A megnyitón a MátrixSuli Általános Iskola új csarnokát is felavatták. Az épület egykor az Alföldi cipőgyáré volt, a jövőben azonban szellemi munka zajlik majd a falai között. 

Az egész napos rendezvényen különleges programokkal lepték meg az érdeklődő családokat. 

Terápiás kutyás interaktív bemutató, Fodrász bemutató, ingatlan tanácsadás, méhészeti bemutató, bűvész Show is színesítette a programkínálatot. Interaktív családi és gyerekműsort is tartottak, ahol artista-, táncos- és zsonglőr trükköket mutattak be egyedülálló eddig nem látott SUPER LED fényes ruhában. Kovács József magánnyomozóval a rejtélyek nyomába eredhettek az érdeklődők, majd Károly Anna hangtál bemutatóján is részt vehettek. 

Végül kvízjátékokkal és ügyességi versenyekkel, valamint tombola sorsolással zárták a napot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában