Baon podcast

2023.07.15. 11:05

Több pályázat is megvalósul a Kecskeméti Tankerületi Központban – podcast

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója volt a Gong Rádió Téma című műsorának vendége. A tankerületi igazgató tanévet összegzett a rádióműsorban.

Horváth Péter

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Pálfi Tamás elmondta, hogy június 30-án tartották hagyományos tanévzáró ünnepségüket, ahol átadták Az év pedagógusa és Az év nevelő-oktató munkát segítő munkatárs elismeréseket, valamint 15 pedagógus és öt nevelő-oktató munkát segítő munkatársat díjaztak. Pálfi Tamás elmondta, hogy a későbbi elismeréssel illetett kollégák nevét az intézményvezetők és tagintézmény-vezetők terjesztik fel. Az év pedagógusa díjat a 2018/19-es, az év nevelő-oktató munkatársának járó díjat a 2021/22-es tanévben alapította a tankerület és odaítélésében figyelembe veszik a kolléga életútját, szakmai értékteremtő munkáját.

A tankerületi igazgató kiemelte, hogy a  tanévet a háború és az energiaválság miatti takarékossági intézkedések határozták meg. Ennek ellenére igen sok programot bonyolítottak le, ezen belül 33 Határtalanul programon vannak túl, vagyis 33 alkalommal utaztak az iskolák Erdélybe, Délvidékre és a Felvidékre a program keretében.

A tankerület számos alkalommal sikeresen pályázott idén. Pálfi Tamás elmondta, hogy jelenleg egy EFOP szakmai pályázat utolsó mérföldkővéhez érkeztek a kecskeméti és a kiskunfélegyházi EGYMI, valamint a Pedagógiai Szakszolgálat részvételével. Az augusztusban záruló pályázat a szakmai programokra, a kollégák és intézmények kötötti tudásmegosztásra és a továbbképzésekre épült.  

A tankerületi vezető elmondta, hogy három intézmény, a szentkirályi, a lakiteleki és a bugaci iskola érintett az okostanterem-projektben. 

Ott interaktív táblákat, számítástechnikai eszközöket kapnak a tantermek, egy országos pályázat hatmilliárd forintos forrásának köszönhetően. A projekt augusztusban zárul és szeptemberben vadonatúj okostantermek fogadják a három intézmény diákjait. 

Két intézmény, a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola és a Dózsa György Általános Iskola elektromos rendszere szintén pályázati forrásból újul meg. A munkálatok nyáron folynak, így szeptemberre megújult elektromos hálózattal rendelkező iskolába térhetnek vissza az iskolába.

A jövő tanév kérdését érintve Pálfi Tamás elmondta, hogy a tantárgyfelosztást elvégezték, annak már csak finomhangolása történik augusztusban.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában