Tervek

2023.07.05. 11:03

Több beruházásról is döntött a nagykőrösi képviselő-testület

A napokban ülésezett Nagykőrös képviselő-testülete, melynek fontosabb döntéseiről dr. Czira Szabolcs polgármester számolt be a Gong rádió Mai téma című műsorában.

Horváth Péter

Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere

Forrás: Beküldött fotó

Dr. Czira Szabolcs polgármester elmondta, hogy a testületi ülés sürgősségi indítvánnyal kezdődött, melynek tárgya egy emlékoszlop állítása a Szabadság téren. B. Tóth Ferenc korábbi nagykőrösi lakos szeretne emlékoszlopot állítani a Kard és kereszt mozgalom helyi tagjainak emlékére. A szervezet 1949-ben alakult, és tagjai azért dolgoztak, hogy akár fegyveres erővel is megdöntsék a kommunistákat. Az oszlop a II. világháborús és a kuláküldözés áldozatainak állított emlékmű környezetében kapna helyet, melyet saját költségén valósítana meg B. Tóth Ferenc. A szükséges egyeztetések megtörténtek a tér tervezőjével és a város főépítészével, valamint a tájépítésszel, így a testület egy kivétellel támogatta a javaslatot.

Czira Szabolcs arról is beszélt, hogy mivel égetően nagy szükség van bölcsődei férőhelyre, a jelenleg 72 férőhelyes intézményt nyolc hellyel bővítik, amit támogatott a testület.

Két új utca építésében döntöttek az ülésen. Ezt a meglévő központi forrásból valósítja meg a város.

A polgármester elmondta, hogy önerős beruházásokat is terveznek. Az egyik a városháza udvarának felújítása. Hangsúlyozta, hogy ezzel befejezik a városközpont felújítási programját, amit még 2011-ben kezdett el a város a terek megújításával és folytatott a Hősök tere felújításával 2017-ben. Az udvar felújítására elkülönített 100 millió forintot a város. Másik 100 millió forintot fordít a település a kritikus helyeken lévő csapadékvíz-elvezetés kiépítésére a már elkészült tervek alapján.

A polgármester arról is beszélt, hogy korábban bemutatták a Temetőhegyre tervezett óvoda tervét, ami mellett egy játszótér is helyet kap. Czira Szabolcs elmondta, hogy büszke a gazdálkodásukra, mert önerős beruházásokat képesek végrehajtani, de az óvoda megvalósításához várják az európai uniós forrásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában