Testületi ülés

2023.07.11. 13:11

Kereskedelmi logisztikai központ épül Kalocsán

A város képviselő-testülete július 17-i ülésén dönt a volt szovjet repülőtéren fekvő, a város tulajdonában lévő közel 7 hektáros terület értékesítéséről. Az ingatlan eladására kiírt pályázaton egyedül a Budapest World Kereskedelmi Zrt. indult és nyújtott be érvényes ajánlatot, a társaság harmincezer négyzetméteres logisztikai központot kíván építeni és működtetni a területen.

Zsiga Ferenc

Kalocsai repülőtér

Fotó: Zsiga Ferenc

Mint a képviselők elé kerülő polgármesteri előterjesztésből kiviláglik: a cél egy komplex, változatos raktározási és termelési tevékenységet lehetővé tevő fejlesztés. Ennek keretében a cég a területen három darab, egymástól elkülönülten üzemelő, egyenként mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot kíván építeni a hozzá tartozó utakkal együtt. Mint ígérik, a beruházás során a kötelezően előírt zöldfelületek létrehozásán kívül a lakossági igényeket is figyelembe veszik. 

A társaság vételárként az előzetesen elkészült 33,3 milliós ingatlanszakértői értékbecsléshez közeli, 33,7 millió forintos ajánlatot tett. 

A polgármester az előterjesztésben az árajánlat elfogadására tesz javaslatot, egyben arra kér felhatalmazást, hogy a területet jelenleg kezelő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. mondja fel az ingatlant jelenleg bérlő Off-Road Autós Sport Túra és Kulturális Sport Egyesülettel kötött bérleti szerződést, hatalmazza fel az adásvételi szerződés aláírására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában