Kiskunfélegyháza

2023.07.28. 19:33

A legfejlettebb robottal dolgozhatnak a diákok

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, új szakképzési struktúrára való felkészítést támogató felhíváson, melynek során több mint 278 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A fejlesztés során megalakult SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpont segíti a képzések résztvevőit a megfelelő gyakorlati képzőhely megtalálásában. A képzés minőségének javításához jelentős infrastrukturális és eszközfejlesztést is végrehajtottak képzési centrum kiskunfélegyházi tagintézményében. A projekt keretében korszerűsítették a gépészeti szakmák oktatására szolgáló helyiségeket és műhelyeket. A diákok itt találkozhatnak a legfejlettebb kollaboratív robottal, amely képes az emberrel közös munkafolyamaton dolgozni. A legmodernebb technológiákat megismerhetik a szakképzési centrummal együttműködő vállalkozások is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában