Bács-Kiskun

2023.07.04. 17:05

A biztonsági öv használatát helyezte középpontba a rendőrség rajzpályázata – galériával

Immár hagyománynak tekinthető, hogy minden nyáron kiállítást rendeznek a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Így közlekedtek ti című gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági rajzpályázat pályaműveiből. Az idei forduló alkotásaiból tegnap nyílt kiállítás a kecskeméti Katona József Könyvtár könyvtár Gyermekvilág részlegén.

Horváth Péter

Minden évben más tematika mentén szervezik a pályázatot, idén a gyermek biztonsági rendszerek használata került fókuszba

Fotó: Bús Csaba

Dudásné Tóth Erika őrnagy, a bizottság titkára a megnyitón elmondta, minden évben más tematika mentén szervezik a pályázatot, idén a gyermek biztonsági rendszerek használata került fókuszba. Három korcsoportban hirdették meg a versenyt: óvodások (3-6 éves), alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére. Az őrnagy kiemelte: a pályázat célja, hogy a szülők, pedagógusok együtt rajzoljanak, beszéljenek a közlekedésbiztonságról és az életkori sajátosságaiknak megfelelően tanuljanak a gyerekek a helyes közlekedésről, a passzív biztonsági rendszerek használatáról. Dudásné Tóth Erika hozzátette, hogy idén is több száz pályamű érkezett be a megyéből a területileg illetékes rendőrkapitányságokra és azok a legjobb kilencet továbbították a megyei szervhez, majd a rendőr-főkapitányságon választották ki a nyertes műveket. A kiállításon ezek közül több mint százat mutatnak be, köztük a legjobb helyezést elért és különdíjjal jutalmazott alkotásokat.

Koleszár Márta, a könyvtár munkatársa a megnyitón hangsúlyozta, hogy intézményük fontosnak tartja annak tudatosítását, hogy biztonságban legyenek gyermekeink nem csak az online térben, hanem az utakon is. Törekvésük az is, hogy a könyvtárban bemutatkozási lehetőséget kapjanak azok a fiatalok, akik szárnyaikat bontogatják valamilyen területen – jelen esetben a rajzolás terén. Felhívta a figyelmet a felnőttek felelősségére a biztonságos közlekedésre nevelés tekintetében, hiszen a gyermekek a felnőttek jó és rossz példáit másolják. A felnőttek se feledkezzenek meg saját felelősségükről. A biztonsági öv használatát a felnőttek nélkül nem tanulják meg, hiszen a gyerekek másolják a felnőttek által mutatott példát.

Az óvodások közül első helyezést ért el Szalma Olga, a kecskeméti Ceglédi úti Óvodából, második lett Czobor Merse Kiskőrösről, a Harangvirág Óvodából és harmadik Barna Hanna a kiskunfélegyházi Kossuthvárosi Óvodából.

Alsó tagozatosok kategóriájában Fekete Csilla munkája bizonyult a legjobbnak, Kiskunfélegyházáról, a Dózsa György Általános Iskolából, második lett Magyar Anna, a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója és harmadik helyezést ért el Preszner Zita Kiskunhalasról, a Kertvárosi Általános Iskolából.

A felső tagozatosok közül Magna Nóra Naomi, a kecskemét Lánchíd Utcai Általános Iskola tanulója lett az első helyezett, második lett Gombár Dóra, a kiskőrösi Bem József Általános Iskolából és harmadik Csík Alicia Nikol, szintén a Lánchíd utcai Iskolából.

Különdíjat ítélt a zsűri Lendvai Viktória Reginának és  Kis Viktóriának, a  Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak és Kiss Rozáliának, a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola 5.a osztályos diákjának.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában