Hagyományőrzés

2023.06.15. 19:38

Tizenkettedszer kapott kiváló minősítést a kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes

Múlt szombaton a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség szervezésében rendezték meg a hagyományőrző együttesek minősítő bemutatóját, amelyen az egyesületi formában működő kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes is bemutatkozott.

Zsiga Ferenc

Piros Rózsa Táncegyüttes

Fotó: Zsiga Ferenc

– Együttesünk Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán A kalocsai kiskocsmánál című új koreográfiájával készült a megméretésre melyben bemutatjuk, hogy a férfiak és az asszonyok szabadidejükben a kocsmánál összeverődve hogyan szórakoztak. A produkciókat szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai Dr. Juhász Katalin néprajzkutató, népzenész, Dr. Dóka Krisztina néptánckutató, Kökény Richárd, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője, táncművész, Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Tompa Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa voltak. Döntésük alapján együttesünk ismét kiválóra minősült. A szövetség által 1996 óta megrendezett valamennyi bemutatón részt vettünk, így sorozatban ez a tizenkettedik kiváló minősítésünk. A nyilvánosság előtt is hálás szívvel köszönjük a felkészítést Illésné Koszta Krisztinának és Illés Zoltánnak, valamint a zenei kíséretet Pogrányi Miklósnak és zenész barátainak – számolt be az újabb sikerről Kákonyi István, a kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes Egyesület elnökségi tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában