Helyi Termék Ünnep

2023.06.22. 18:31

Jótékonysági ebéddel segítik a kecskemétiek a leégett erdélyi közösségi ház újraépítését

A tűz martalékává vált a kecskeméti diákok százainak évtizedeken át élményt nyújtó közösségi ház Erdélyben, Felsősófalván. A hírös városban élők támogatása jótékonysági koncerttel kezdődött, most a Hírös Ebéddel folytatódik.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Kapott fotó

A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság 2022 decemberében egy jótékonysági koncerttel kezdett el gyűjteni, most töretlen lendülettel, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány közreműködésével folytatják tovább. Szeretnék, hogy mielőbb újjáépüljön a felsősófalvi közösségi ház és visszatérhessenek oda a kecskeméti diákok. Felsősófalvai egyházi közösségi ház 1992 óta sok-sok kedves táborozás, nyári erdélyi gasztronómia-történeti gyűjtőtúra helyszíne volt, melyről Széchenyis diákok sokasága is nagyon sok emléket őriz.

A jótékonysági megmozdulás a szerdán kezdődő XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál zárónapján, vasárnap 13 órától a Hírös Ebéddel folytatódik. Ács Imre tanár úr, a Széchenyi István Technikum mesterpedagógusa, szakács nemzedékek atyja, az említett gasztronómia-történeti gyűjtőtúra megálmodója és vezetője egy hamisítatlan hungarikummal, bográcsban főtt magyar gulyással vár minden segítőszándékú fesztiválra látogatót. 

Az értékesítéséből származó bevételt, adományaikat (1500 Ft/adag) a leégett felsősófalvi közösségi ház újjáépítésére ajánlják fel. Az ebédet az Arany János utca sarkán a könyvárusító kisház előtti a füves részen lehet elfogyasztani. Aki nem tud személyesen részt venni, de szívesen segítene, a következő számlaszámon megteheti. 

Adománygyűjtő szervezet, számlaszám

Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81777873

Utaláskor a közlemény rovatba kell beírni: adomány, Felsősófalva. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában