Baon podcast

2023.06.10. 06:55

Hamarosan nyit a kecskeméti strand, a jegyárak nem változnak – podcast

Június 17-én, szombaton megnyitja kapuit a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Jó hír: a belépők ára nem változik. Az előkészületek már zajlanak. A részletekről Schulteisz János, a létesítmény vezetője számolt be a Gong Rádió Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Sok pancsolót vonz a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Sokan már nagyon várják, hogy megnyissa kapuit a Kecskeméti Élményfürdő, ahol több medence, élményelemek, óriás csúszdák és sok-sok program várja majd a fürdőzőket a nyár folyamán.

Schulteisz János, a Kecskeméti Fürdő vezetője elmondta: már két-három hónapja zajlanak az előkészületek, hogy június 17-én, szombaton kinyithasson az élményfürdő. Az előkészületek részét képezték a medencék újrafestése a felcsiszolását követően, mely egyhetes munka volt. Ettől sokkal több időt igényelt az úgynevezett forgató szivattyúk és az élmény szivattyúknak a karbantartása, javítása. 

A berendezéseket minden évben át kell nézni, be kell olajozni, ha szükséges, akkor alkatrészeket kell benne cserélni, hogy a nyár folyamán végig tökéletesen működjenek.

Schulteisz János örömmel számolt be róla: az előkészületekkel jól állnak, június első két napján megtörtént a próbaüzem is, tesztelték a szivattyúk és élményelemek működését. A tesztelés során teljesen átmozgatták a vizet, majd megtörtént az előírásoknak megfelelő vegyszeres kezelés. A fürdő vezetője ennek kapcsán hangsúlyozta: a törvényekben meghatározott mértékben használják a vegyszereket, a medencék vize ivóvíz-minőségű. Így a szülőknek sem kell aggódnia, ha gyermekük nyel néhány kortyot a medence vízéből. 

Schulteisz János, a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark vezetője 
Fotó: Beküldött fotó

A víz minőségét az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi, de a létesítmény vízgépész munkatársai is naponta három-négyszer mérik az értékeke, és egy automata berendezés is figyeli. A két legfontosabb mérőszám: az aktív klór-, illetve a PH-szint. A klórszintnek folyamatosan 1 milligramm alatt kell lennie, míg a PH-nak semlegesnek, azaz 7-7,2 környékén kell mozognia. 

Schulteisz János egy érdekességet is megosztott: az öt medencében közel 5000 köbméter víz található. 

Az élményfürdő területén elérhető az 50 méteres úszómedence, az élménymedence, a gyermekpancsoló, a strandmedence és a termálmedence. Valamennyiben folyamatosan cserélődik a víz. A termálmedencét minden nap lecserélik, míg a többi medencénél úgynevezett vízforgató berendezéseket alkalmaznak, azoknál az előírásoknak megfelelően az összmennyiség 10 százalékát kell naponta újracserélniük. 

A strandon nemcsak a medencék vízminőségére helyeznek nagy hangsúlyt, a hozzátartozó hatalmas zöldfelületet is folyamatosan karbantartják. 

Jó hír, hogy a belépőjegyek ára idén nem változik. Ráadásul a nyár folyamán sokféle plusz programmal is készülnek. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában