Hétköznapi hős

2023.06.08. 15:38

Gólyafiókát mentett meg a Démász villanyszerelője Fülöpszálláson

Fülöpszállásról érkezett jelzés a minap egy fészekből kiesett apró fiókáról a MVM Démász Áramhálózati Kft. ügyfélszolgálatához. A cég tapasztalt munkatársának irányításával sikerült gyorsan visszajuttatni a fészekbe a madárkát, esélyt adva neki az életre. 

Gulyás Sándor

Hamar visszakerült a gólya a fészekbe

Forrás: MVM Démász

A fehér gólyák előszeretettel fészkelnek a kisfeszültségű villamos hálózati oszlopokon. Május végén, Fülöpszálláson egy pici gólyafióka esett ki testvérei mellől a fészekből. A madárlak rendezéséhez azonban csak kizárólag az áramszolgáltató villanyszerelőink adhatnak személyes támogatást, a nemzeti park igazgatóságok szakembereinek útmutatásait követve. Ennek okán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Dunamenti tájegységének képviselője az MVM Démász Áramhálózati Kft.-től kért segítséget a bajba jutott gólyafióka megmentéséhez. 

A madármentésben jártas szakember irányításával – aki szabadidejében polgári természetőrként is sokat tesz a természet védelméért – a fióka már másfél órával a bejelentés után visszakerülhetett testvéreihez a fészekbe.

A márciustól augusztusig tartó gólyaszezonban sokszor előfordul, hogy a cég villanyszerelői napi munkafeladatai közé bele kell férnie egy gólyamentésnek. Nem kevés szervezést és dinamikus munkatempót igényel, hogy kosaras autós szerelőcsapatot küldjenek az érintett helyszínre, de mindig megoldják. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően várhatóan idén is sok gólya fog sikeresen kirepülni a fészekből – adta közre a madármentés részleteit az MVM Démász Áramhálózati Kft. internetes honlapja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában