Programajánló

2023.06.22. 12:25

Egy éjszakát tölthetünk a Varsói Szerződés fegyverei között Kecelen

Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma nyitja meg kapuit szombaton 16 órakor Kecelen. Az első program keretében 16.35-kor a kiskunhalasi kadétok alaki bemutatója látható, majd 17 órakor a Bajai Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület magaslégköri ballon- és rakétamodellező bemutatója lesz.

Barta Zsolt

A haditechnikai parkban látható egy atomtöltet szállítására alkalmaz rakéta, előtte egy T72-es tank, és a II. világháborút idéző a német motoros járőr

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

A nap egyik fénypontja Farkas Bertalan magyar űrhajós előadása lesz 17 órakor. Az ismert közéleti szereplő a hazai űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről osztja meg a tapasztalatait és a véleményét. 18 órakor II. világháborús hadijáték-bemutató kezdődik, ezt követően koszorúzást tartanak Pintér József múzeumalapító tiszteletére.

19 és 20 óra között Egy katapultálás legendás története címmel Szabó „Topi” Zoltán nyugállományú őrnagy tart előadást. Este nyolctól a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete tart mentéstechnikai bemutatót. Szintén este 8-kor kezdődik a Pintér József-emlékszoba bemutatása tárlatvezetéssel. Mindeközben a járműnyitogató program keretében bárki bemászhat például az ott kiállított T-72-es harckocsiba, vagy akár egy Mi-24-es harci helikopterbe is.

A T- 72-es harckocsiba bárki belebújhat, belülről is tanulmányozhatja
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában