Baon podcast

2023.06.28. 09:51

Curtis és a Wellhello is fellép a kecskeméti fesztiválon – podcast

Kecskemét főterén szerdán kezdetét veszi az újabb fesztivál, a II. Street Food, Street Art, Borsétány. Minden este neves sztárok – Curtis, Melody Maker, Király Viktor és Linda, valamint a Wellhello – adnak koncertet, de a gazdag programkínálatban kiemelt szerepet kapnak az utcai performanszok, a gasztronómiai finomságok és természetesen a gyerekeket is várja majd az Agóra Falva a Haverdákkal.

Sebestyén Hajnalka

A képen balra: Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra kulturális központ ügyvezetője a fesztivál satótájékoztatóján

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Újra élettel telik meg Kecskemét főtere: június 28. és július 1. között zajlik a II. Street Food, Street Art, Borsétány, mely új színfoltja a város közösségi életének. A nagyívű programkavalkádról ízelítőt néhány hete már adtunk hírportálunkon, most újabb részletek is megtudhatók. Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra kulturális központ ügyvezetője, és Puha Éva kommunikációs vezető újabb érdekességeket osztott meg a fesztiválról a Gong Rádió Mai téma műsorában. Ebből szemezgettünk. 

Koncertek

A négy nap alatt kilenc koncert lesz. Az első koncert 18.30-kor vagy 19.30-kor mindig a Romkertben lesz, majd utána következik 21 órakor a nagykoncert. Zárásként pedig a Neumann János Egyetemmel közösen kialakított Neumann Tribünön 22.30-tól DJ-k garantálják a fesztiváli hangulatot.

NAGYSZÍNPAD:

június 28. szerda 21.00 - CURTIS LIVE BAND 

június 29. csütörtök 21.00 - MELODY MAKER 

június 30. péntek 21.00 - KIRÁLY VIKTOR ÉS KIRÁLY LINDA 

július 1. szombat 21.00 - WELLHELLO 

ROMKERT 

június 28. szerda 19.30-  TRAVELS 

június 29. csütörtök 19.30 - ALGO-RITMUS 

június 30. péntek 18.30 - SPONTÁN BLUES BAND ÉS 19:30 - BITTER MONDAY 

július 1. szombat 19.30 - SYMPHONIC STREET BAND

NEUMANNPLATZ - NEUMANN TRIBÜN 

Minden nap 16.00-19.30 Kincses Szabi

június 28. szerda 22.30 Nigel Stately

június 29. csütörtök 22.30 Lotfi Begi 

június 30. péntek 22.30 Newik

július 1. szombat 22.30 Willcox 

Fókuszban a művészet

A fesztivál neve – Street Art – is utal rá: művészi vonala kiemelkedő. Street Art – mint az utcán művelhető művészeti lehetőségek – egy nagyon különleges és kulturális szempontból korszerű fesztiváli ajánlatot nyújtanak négy napon át.

Idén is nagy érdeklődésre tarthatnak számot az utcai performanszok, az élő szobrok, a guruló zongora, a dobkör, a vonulás és Street show. Lesznek karikaturisták és portrérajzolók, valamint a fesztivál több pontján utcazene szórakoztatja majd a közönséget. 

Újra lesz kirakatgaléria és nyitott műterem is. A Nemzeti Múzeum jóvoltából pedig egy újabb sajtófotó kiállítás tekinthető meg.

Fesztivál a gyerekeknek

A szervezők gondoltak a kicsikre, nem is akárhogyan. Mintegy fesztivál a fesztiválban, egy buborékban külön kis világot teremtenek számukra. A gyerekprogramok mellett a gyermekgasztro-ajánlatok sem maradhatnak el.

Így egy színes programarzenálon keresztül érezhetik át a gyerekek a fesztiváli hangulatot. 

A népszerű Agóra Falva újabb színes kis házakkal bővült ki, melyek előtt már autózni is lehet, az elektromos kis Haverdákkal. Sőt a szülők tőlük egy karnyújtásnyira maguk is megpihenhetnek. Az Agóra Falva szombaton már 11 órakor kinyit. Emellett lesz több gyerekprogram, a Szent István szobor környékén minden nap 17 órakor gyerekelőadások várják a legkisebbeket. 

Street Food-vonal

A fesztivál keretében a főtéren harminc Food Truck, azaz mozgó büfé parkol le és kínálja a finomságokat. A Deák tértől a Cifrapalotáig sokféle gurmé különlegesség érhető el, de ugyanúgy megtalálhatók majd a legegyszerűbb kisgyerekeknek való falatok is. 

A borok terén szintén csábító a kínálat. Idén 13 pincészet színesíti a repertoárt, az ország minden pontjáról. Sőt az egyik faházban még Bon Jovi pincészetéből érkező nedűt is megkóstolhatnak az igazán különlegességre vágyó fesztiválozók.

Még nagyobb területen

A fesztivál a tavalyihoz képest még nagyon területen várja a közönséget. A teljes főteret és még az azon túli részt is betölti. A Cifrapalotától a Hírös Agóra előtti Deák térig szinte minden egyes területet bevontak, megnyitottak. Így lesz olyan hely, mely azoknak kedvez, akik a hangosabb zenét szeretik, de számos olyan alternatívát is kínálnak, ahol vissza lehet húzódni, egy pohár bor mellett elbeszélgetni. Ki-ki saját vérmérséklete, hangulata szerint választhat majd teret és fogyaszthatja a gasztroművészet különleges értékeit.

Hajnal kettőig tart a fesztivál

A fesztivál kettőig látogatható, de a nagy hangerővel járó rendezvények éjfélig bezárulnak. Akinek azonban kedve van, maradhat tovább, hiszen kellemes hangulatban eltölthető az est további része a borsétányon. 

Teljes programsor megismerhető a hirosagora.hu weboldalon.

 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában