Hírös Agóra Kulturális Központ

2023.06.13. 17:45

A Wellhello is fellép a négynapos fesztiválon Kecskemét főterén – galériával

Wellhello, Curtis, Király Viktor és Király Linda is színpadra lép a június 28. és július 1. között a Street Food, Street Art és Borsétány fesztiválon, Kecskeméten. A második alkalommal életre hívott nyári rendezvénysorozat a Deák tértől a Cifrapalotáig megtölti élettel a vármegyeszékhely főterét. A részletekről kedd délután tartottak sajtótájékoztatót.

Sebestyén Hajnalka

Sajtótájékoztatót tartottak a Hirös Agóránál

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ a tavaly nyári nagy siker után még nagyobb területen, még több programmal rendezi meg a Street Food, Street Art és Borsétányt, mely egy új színfoltja a hírös városi fesztiváloknak. 

Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, már tavaly mertek nagyot álmodni: egy kreatív és újszerű nyári fesztivált valósítottak meg. Az új közösségi forma és élettér elnyerte a közönség tetszését, így tovább álmodták. Ennek eredménye, hogy június 28. és július 1. között, szerdától szombatig olyan kulturális és gasztronómiai minőségi kínálattal telik meg a város főtere és környéke, mely nemcsak a helybéliek és a környéken élők számára lehet vonzó, hanem az ország távolabbi pontjairól érkező turistáknak is. Egy olyan fesztivállal készülnek, ahol minden korosztály megtalálhatja azt az életérzést, hangulatot, mely számára szórakoztató.

A Street Food, Street Art és Borsétány merőben más, mint a korábbi fesztiválok. Lazább stílust képvisel, trendi, korszerű, mégis illeszkedik Kecskemét nagy hagyományú fesztiváljainak sorába. Idén még nagyobb teret – a Dobó körúti körforgalomtól a Cifrapalotáig – töltenek be a különböző programok. 

Négy este kilenc koncertre várják a fesztiválozókat. A nagyszínpadon fellép Curtis, Melody Maker, Király Viktor és Király Linda, valamint a Wellhello. A koncertek 21 órakor kezdődnek. Előtte a Romkertben felállított kisebb színpadon játszik 19.30-tól a Travels, az Algo-Ritmus, a Bitter Monday és a Symphonic Street Band. Sőt pénteken még egy plusz is lesz, 18.30-kor a Spontán Blues Band. 

A fesztivál gasztrovonala is nagyon magas színvonalú lesz, több mint 25 foodtruck kínál ízletes finomságokat, hozzá 12 borászat italokat. 

A művészeti vonal nagyon látványosnak ígérkezik, a négy nap alatt sokféle utcai performansz látható majd. Egy kis párizsi Monmartre érzést hoz el a Deák téren alkotó képzett és amatőr festők csoportja, akiket bárki megnézhet alkotás közben, sőt be is kapcsolódhat. Lesznek karikaturisták, utcazenészek, kirakatgalériák, guruló zongora. 

A gyerekek örömére ismét felállítják az Agórafalvát. Jó hír: még több kis játékházban játszhatnak, sőt a Mercedes-gyár jóvoltából elektromos kis Mercedes járgányokkal közlekedhetnek majd a kicsik a kisházak között. Mindezek mellett napközben számos gyerekkoncert és játék is várja a családokat.

A támogatópartnerek között egy taxi társaság is szerepel, akik majd kedvezményesen szállítják haza a fesztiválozókat.

Mindezeken felül a Hírös Agóra stratégia partnereként a Neumann János Egyetem felállítja a NeumannPlatzot a szökőkút környékén. Ennek részleteit az egyetem részéről Árvai Zoltán mondta el. Örömmel csatlakoztak a fesztiválhoz, mely nagyon sok fiatalt, egyetemistát is megszólít. Így az általuk megálmodott Neumann tribünben minden este 22.30-tól neves hazai DJ-k garantálják a kikapcsolódást: érkezik Nigel Stately, Lofti Begi, Newik és Willcox. Kecskemétről pedig Kincses Szabi mind a négy este 16 és 19.30 között adja a zenét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában