Előadás

2023.05.10. 16:07

Veszélyhelyzet a legkisebbeknél: elsősegély tanfolyamra várták a kecskeméti szülőket – galériával, videóval

Ami megtörténhet, meg is történik – vallja Riczu Norbert mentőápoló, elsősegély-oktató. Ezért tartja fontosnak, hogy a szülők kellőképpen felkészüljenek a különböző, néha hihetetlennek tűnő helyzetekre. 

Lizik-Varga Katalin

Riczu Norbert mentőápoló, elsősegély-oktató tartotta az előadást

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A szakember 13 éve indította el babaelsősegély-tanfolyamait, Pöttöm Problémák néven, hogy segítsen a szülőknek felkészülni a leggyakoribb balesetek megelőzésére és ellátására. Az idei Születésünnep alkalmából megtartott előadáson a kecskeméti Katona József Könyvtárban Riczu Norbert segítségével olyan ismerteket szerezhettek a jelenlévők, melyek segítségével vészhelyzetekkor nem essenek kétségbe, hanem uralni tudják a helyzetet. 

Megtudhatták például, hogy mi a teendő a görcsös állapotok, vagy a mérgezések esetén, vagy éppen tanácsot kaptak arra, hogy mit tegyenek akkor, ha gyermekük épp egy idegentestet nyel le. Gyakorlatcentrikus, interaktív módon tanulták meg a műfogásokat, a rögzítési módokat, a vérzéscsillapítást. 

A szakember a menet közben felmerülő kérdéseknek is teret engedettígy minden kérdező anyuka választ kaphatott a kérdésére.  A jelenlévők közösen átbeszélték a gyakran előforduló veszélyforrásokat, és elsajátíthatták az újraélesztés alapjait is. 

Azt is megtudhatták, hogy egy csecsemő újraélesztése több pontban is eltér a felnőttekénél tanult protokolltól. Ilyen például a befújások száma és ismétlése. Ezért a mentőtiszt be is mutatta az összes olyan pontot, amire jobban kell figyelni a kisebbeknél.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában