Evotrex Zrt.

2023.05.24. 19:33

Okosraktár-szolgáltatások kifejlesztésén dolgozik egy kecskeméti cég is

Automatizált, programok által vezérelt okosraktár-szolgáltatások kifejlesztésén dolgozik konzorciumban a szállítmányozási- és logisztikai profilú győri Quehenberger Logistics HU Kft. és a logisztikai innovációval foglalkozó kecskeméti Evotrex Zrt − számolt be róla az MTI.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A nemzeti hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a beruházást a két cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében nyert, mintegy 318 millió forint európai uniós támogatásból, és több mint 253 millió forint saját forrásból valósítja meg.

Ujszászi Ferenc, a Quehenberger Logistics HU Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a közel három éves projekt célja egy okosraktár-megoldás kifejlesztése és bevezetése a hazai, illetve a nemzetközi raktárlogisztikai piacra, amely az Ipar 4.0 alapú technológiákra alapozva képes az anyagmozgatási és tárhelykezelési folyamatokat nyomon követhető, kontrollálható és optimalizálható szolgáltatási keretrendszerbe foglalni. Az ügyvezető szerint olyan technológiák bevezetésében gondolkodnak, melyek jelentős beruházások és átalakítások nélkül, a meglévő emberi erőforrásokra támaszkodva alkalmazhatók.

A megvalósuló okosraktár-szolgáltatások részét képezik az árumozgatásban részt vevő egységek követése és monitorozása; a ki- és berakodási folyamatok tervezhetőségének és követésének támogatása; az árumozgatás hatékonyságának növelése és a csökkenthető forgalmi torlódások – tette hozzá az ügyvezető igazgató.
   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában