Hírösszefoglaló

2023.05.17. 14:55

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 17-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Harminc előadást láthat a közönség

A bábművészet sokoldalúságát mutatja be a következő hetekben a Ciróka bábszínház. A 10. Színházi Olimpia harmadik eseménysorozata keretében 30 előadást láthat a gyerek- és felnőttközönség. Május 27-28-29-én, három napon keresztül, délelőttől estig, egymást érik a programok a főtéren, a Cirókás Gyereknapon, ahol fellépnek olasz, portugál, spanyol, svájci és cseh bábosok is. A bábelőadások mellett gólyalábas utcaszínház, óriásbábos felvonulás, koncert, cirkuszi előadás, ügyességi játékok kínálnak kikapcsolódást a gyerekeknek és szüleiknek. A „Szervusztok, Pajtikák!” néven futó eseménysorozat a gyermeknapot követően június 3-án és 4-én, 16-án, 23-án és a Múzeumok éjszakáján, június 24-én folytatódik.

 

Nem lehet elég korán kezdeni a faültetést

Szabó Lajos erdőmérnök célja, hogy már egészen fiatal korban megszerettesse az erdőt, a fákat a gyerekekkel. Kecskemét város erdőkezelési programjának vezetője az elmúlt évben kezdte el a fenntarthatóságra nevelést az oktatási intézményekkel karöltve. Ennek jegyében a napokban a Kecskeméti Akácvirág Waldorf Óvodába látogatott el. A gyerekek még jól emlékeztek az őszi erdei kirándulás élményeire. Visszaidézték az akkor megismert fákat, egyéb fajokat. A mostani foglalkozás játékos formában zajlott. A jól előkészített talajba kocsányos tölgy makkot vetettek a gyerekek és megbeszélték azt is, hogyan kell majd gondozni, locsolni a helyet és idővel a facsemetét.

 

Zárul a rendezvénysorozat

Szombaton zárul a várandósok, kisbabások és kisgyermekes családok részére indított Születésünnep rendezvénysorozat Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban csütörtökön 15 órakor újabb ingyenes előadás lesz, melyet Butkáné Kis Regina babahordozási szakértő tart. Címe: Hasfájós, síros, többemberes babák megnyugtatásának lehetséges módszerei a korai kötődés megerősítésére. A kilencedik alkalommal megszervezett Születésünnep fő szervezője Kovács-Dandi Csilla háromgyermekes édesanya, dúla, kismama jógaoktató, perinatális szaktanácsadó hallgató.

 

Üzenetet kapott a Kecskeméti TE a világ tetejéről

Price Márton Péter 29 évesen felért a Mount Everest csúcsára vasárnap. Ezzel a teljesítményével ő lett a hatodik és egyben a legfiatalabb magyar, aki elérte a világ tetejét. Price Márton Péter nem feledkezett meg magyarországi barátairól sem és a világ tetejéről üzent a Kecskeméti TE labdarúgóinak és a csatár Tóth Barnának „Szia Barna, szia kecskemétiek! Csak gratulálni szerettem volna ehhez a szenzációs szezonhoz innen a világ tetejéről. Nem semmi, hogy milyen magasra értetek el ti is. Nagyon, nagyon gratulálok innen a Mount Everest tetejéről!” – fogalmazott Price Márton Péter, akinek videóüzenetét a Kecskeméti TE is megosztotta közösségi oldalán. Mint írták: az üzenetváltás előzménye, hogy Tóth Barna a Ferencvárosnak lőtt gólját Szuhodovszki Soma mellett, az akkor még a Mount Everest csúcsát ostromló Price Mártonnak ajánlotta.

 

Vádemelés: fegyverrel rabolta ki a dohányboltot

Fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akit, miután egy kecskeméti dohánybolt alkalmazottjára pisztolyt szegezve elvitte a bevételt, európai elfogatóparancs alapján Németországban fogtak el − tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. Mint írták, a sásdi férfi röviddel azután, hogy a bíróság más ügyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, tavaly március 16-án, az arcát sállal eltakarva, fegyverrel rabolt ki egy kecskeméti dohányboltot. A férfi a pisztolyt az eladóra fogta, aki végül 250 ezer forintot adott át a rablónak. . A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az adatgyűjtések során beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves rablót. A letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában