Programajánló

2023.05.15. 15:32

Újabb izgalmas programokkal várják a kismamákat és a családokat Kecskeméten

A következő napokban is folytatódik Kecskeméten a Születésünnep rendezvénysorozat. Az ingyenes programok egyik fő bázisa a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

Sebestyén Hajnalka

Sokféle programot kínálnak a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témakörében

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A kismamákat és a kisgyermekes családokat megszólító rendezvénysorozat nagyon sokféle programot kínál a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témakörében. Több előadás, foglalkozás a Katona József Könyvtárban érhető majd el. Következzék egy kis ízelítő ezekből. 

Kedden 10 órakor kezdődik a Fókuszban a légúti betegségek című előadás, melynek vendége dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főorvosa. Szerdán 9 órakor dr. Fetterné Marozsán Mónika gyógytornász várja az érdeklődőket. Előadásának címe: A csecsemők mozgásfejlesztése holisztikus módon – A baba testi-lelki jóléte a mozgásokon keresztül. 

Ezt követően 10 órától babamasszázs-bemutatót tart Néma Attiláné Ella dúla. Szintén szerdán 15.30-tól lapozgatható, érdekes könyveket mutat be a 3 éven aluli gyerekeknek Fazekasné Endre Éva gyermekkönyvtáros.

Népszerűnek ígérkezik majd szerdán 16.30-tól dr. Fekete Zoltán szülész-nőgyógyász főorvossal, a megyei kórház szülészeti osztályának új vezetőjével való beszélgetős délután. Az esemény eredetileg a könyvtárban lett volna, de a nagy létszámra tekintettel a közeli SZTK előadótermében tartják meg. 

Csütörtökön 15 órakor újabb előadás lesz, melyet Butkáné Kis Regina babahordozási szakértő tart. Címe: Hasfájós, síros, többemberes babák megnyugtatásának lehetséges módszerei a korai kötődés megerősítésére. 

A Születésünnep szombaton zárul a könyvtárban. Az útleveleket 9.30-tól lehet leadni, majd 10 órakor megtartják az ajándéksorsolással egybekötött záróprogramot. 

A kilencedik alkalommal megszervezett Születésünnep fő szervezője Kovács-Dandi Csilla háromgyermekes édesanya, dúla, kismama jógaoktató, perinatális szaktanácsadó hallgató.

A teljes program a www.szuletesunnep.hu oldalon megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában