Beruházás

2023.05.26. 16:15

Átadták a Wattay középiskola új sportcsarnokát Kiskőrösön – galériával

Elkészült a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új, 1200 fő befogadására alkalmas sportcsarnoka, az új létesítményt pénteken délelőtt a diákok sport bemutatójával avatták fel ünnepélyesen.

Pozsgai Ákos

Átadták a sportcsarnokot

Fotó: Pozsgai Ákos

Az iskola tanulóinak testnevelés órái korábban rendkívül méltatlan körülmények között zajlottak, évtizedek óta nem sikerült megoldást találni, a szakképzési centrum 2015-ös létrehozásának megalakulása után, az intézményi felújítások során sem jutott forrás új sportcsarnok építésére.

– A Wattay épületei is hőszigetelést, napelem-rendszereket kaptak, a sportcsarnok megvalósítása viszont egy ideig túl nagy falatnak tűnt, hiányzott a kellő összefogás a folyamat elindításához, ez az összefogás 2018-ban született meg, amely során nagyon sok segítség érkezett és a megvalósításhoz plusz forrásokra is szükség volt – emlékeztetett Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója. Köszöntőjében kiemelte, hogy a kormányzati támogatásokon túl a kiskőrösi önkormányzat is kivette részét a beruházás megvalósításából, a belső udvar felújítását átvállalta. – A szakképzési rendszer, szolgáltató tevékenységet végez a gazdaság szereplői részére. Gazdaságunk sikere azon is múlik, hogy milyen szakembereket tudunk biztosítani, megrendelőink számára. A szakmai alapokon túlmenően nagyon fontos, hogy egészséges, a sportot szerető fiatalok érkezzenek környezetünk cégeihez – hangoztatta a főigazgató.

– A magyar kormány hosszú évek óta elkötelezett a hazai amatőr- és versenysport, az egészségmegőrzés és a mindennapos testnevelés fontossága mellett. Köztudott, hogy a sport nemcsak a testet, de a lelket is edzi és hozzásegít az egészséges boldog élethez. Biztosíthatom önöket, hogy a nehéz idők ellenére a magyar kormány továbbra is támogatni fogja a hasonló kezdeményezéseket – mondta dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára az avató ünnepségen.

A több mint egymilliárd forintból megépült tornacsarnok a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel alkalmas lesz az iskolában tanulók testnevelés óráinak, sportköreinek, tömegsport-rendezvényeinek és egyéb iskolai rendezvényeinek lebonyolítására, továbbá a városi sportegyesületek is használni tudják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában