Kecskemét

2023.05.08. 18:51

Állománygyűlés: az önzetlen segítség a tűzoltói hivatás lényege

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vármegyei tűzoltónapi állománygyűlést tartott Kecskeméten. Az állománygyűlésen többen vehettek át kitüntetéseket, elsőként az országos rendezvényen elismert katasztrófavédelmi munkatársak nevei hangoztak el.

Tapodi Kálmán

Az állománygyűlésen elismerések átadására került sor, elsőként az országos rendezvényen elismert kollégákat ismertették

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepi állománygyűlést Huszár Tibor ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Az ezredes beszédében megfogalmazta, hogy az évek alatt sok minden változott, de az önzetlen segítség megmaradt, hiszen ez a tűzoltó hivatás lényege – számolt be honlapján a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az állománygyűlésen elismerések átadására került sor, elsőként az országos rendezvényen elismert kollégákat ismertették.

Magyarország belügyminisztere a Tűzoltóság Napja alkalmából Szent Flórián Érdemjelet adományozott Wicker Balázs tűzoltó alezredesnek, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetőjének. Pintér Sándor belügyminiszter Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Vörös Gyula tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Solti Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Tűzoltóság Napja alkalmából, a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Agócs Sándor tűzoltó főhadnagyot, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét.

A főigazgató a beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Komlós Orsolyát, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadóját.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy dicséretben és jutalomban részesítette Szabó István tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét. A felsoroltak az elismeréseket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi ünnepségén vették át.

Kiskunhalas Város Önkormányzata elismerésben részesítette a Dél-Magyarországi Tűzoltó- és Technikai Mentő Egyesület két tagját, Bognár Zsoltot és Csonka Lászlót.

A Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Kristóf András és Huszár Tibor tűzoltó ezredes igazgató Szabó József emléklapot adott át. A hivatásos állományból Vejtei András tűzoltó századosnak, a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki-biztonsági tisztjének. Az önkormányzati tűzoltóságok állományából Fritz Ferencn, a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka kapott emléklapot. Szabó József emléklap elismerést, önkéntes kategóriában a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség Oláh Józsefnek, a Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának ítélte oda.

A Magyar Tűzoltó Szövetség szolgálati érmet adományozott Tóth Károlynak, a Szabadszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnökének, a tűzoltó szolgálatban végzett 30 éves eredményes munkássága elismeréséül, valamint Somlyai Jánosnak, a Soltvadkerti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának, a tűzoltó szolgálatban végzett 40 éves eredményes munkássága elismeréséül.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerésben részesítette kiemelkedő munkája elismeréseként András Attila századost, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főelőadóját,  Karaszi Kristóf tűzoltó őrmestert, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Cseri Tamás Sándor törzszászlóst, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát, Hatházi László főtörzsőrmestert, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Cselinácz János hadnagyot, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokát, Gagyi Norbert tűzoltó őrmestert, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Tűzvédelmi nívódíjat vehettek át

A Bács-Kiskun Vármegyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja 2016-ban Tűzvédelmi Nívódíjat alapított Szent Flórián napja alkalmából. A díj minden évben a szakcsoport elnökségének döntése alapján a Bács-Kiskun vármegyei épített környezet tűzvédelmével kapcsolatos, különösen kimagasló teljesítményt jutalmazza. A díjat a szakcsoport elnöksége Dolhai János tűzjező tervezőnek és Fekete Dezső építész tűzvédelmi tervezőnek ítélte oda. Dolhai János 31 éve, Fekete Dezső 27 éve aktív szakmagyakorló a szakterületén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában