Összegzés

2023.05.01. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 01.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a nagykőrösi vásáron készült

Fotó: Miklay Jenő

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kecskeméti Katona József könyvtár robotprogramozó foglalkozása.

Múlt év márciusában avatták fel a Lurkópalota Belvárosi Óvodát, ami 538 millió forintból épült, ám csak feleannyi férőhely létesült, mint eredetileg tervezték.

A magyarok asztaláról nem hiányozhat karácsonykor a hal, húsvétkor a füstölt húsok és a kocsonya kerülnek előtérbe, a virsli pedig a szilveszter és a munka ünnepének elmaradhatatlan étke. Hogy miként alakultak ki mifelénk ezek az étkezési szokások, ezúttal nem firtatnánk, ám a majálisok közeledtén elgondolkodtató, hogy mennyire pénztárcakímélő a sör-virsli-mustár kombó.

Együtt erő vagyunk! – ezzel a mottóval rendezi meg idén újra az Alapjogokért Központ a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten.

Hétfőn lovasok felvonulásával kezdődött a retró majális Szankon.

Főleg a sertéstenyésztők okoztak meglepetést a Szent György-napi országos vásárban Nagykőrösön, vasárnap. Sosem látott magasságba emelték jószágaik árát.

Vegyes reakciókat váltott ki a nemzetközi sajtóból Ferenc pápa magyarországi útja. A konzervatív, egyházi és jobboldali lapok pozitív képet festettek, a baloldali média azonban több aspektust kihagyva igyekezett minél lehangolóbb oldalt mutatni az egyházfő apostoli látogatásáról.

Árokba hajtott, majd felborult egy gépkocsi a 44-es főút 10-es kilométerénél, Kecskemét külterületén, Szentkirály felé.

Immár 23. alkalommal rendezték meg az ország egyik legvirágosabb településén, Csemőn az Anyák napi Virágvásár és Anyám Tyúkja Főzőfesztivált hétfőn, mely a települési majális is volt egyben.

Erdőt is veszélyeztetett az az illegálisan lerakott szeméthalom, ami hétfő délután égett Bácsalmás külterületén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában