Virágvásár és főzőfesztivál

2023.05.01. 16:45

Virágos majálist rendeztek Csemőn – galériával

Immár 23. alkalommal rendezték meg az ország egyik legvirágosabb településén, Csemőn az Anyák napi Virágvásár és Anyám Tyúkja Főzőfesztivált hétfőn, mely a települési majális is volt egyben.

Horváth Péter

A virágárusok kirakodták színes-illatos portékáikat a főtérre

Fotó: Bús Csaba

A hagyományosan nagy sikerű programfüzér már reggel 6 órakor elkezdődött, amikor a virágárusok kirakodták színes-illatos portékáikat a főtérre. A virágvásáron egynyári virágpalánták, muskátlik, balkonnövények, virágos cserjék, egzotikus növények nagy választékát találhatták meg a kilátogatók.

Reggel indult a főzőfesztivál, 25 csapat részvételével, ahol szárnyasból készült alföldi ételek rotyogtak a bográcsban. Délelőtt a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági Egyesület Fantasztikus SokX 4-es Tánccsoport műsora szórakoztatta a nagyérdeműt, illetve fellépett a csemői Ladányi iskola gyermek énekkara népi játékos műsorával. Délután Cseke Katinka és Zsiga László sláger- és kabaréműsorát tekinthették meg a vendégek, amit Operett-varázs követett a Körszínház művészeivel. Sztárvendég volt a Bon-bon együttes. A tombolasorsolást a Ladin zenekar retro műsora követte, majd Fajka István mulatósára ropták a majálisozók. 

Dr. Lakos Roland polgármester elmondta, hogy idén is nagy érdeklődés mellett rendezték meg a hagyományos közösségi programot, amit az égiek is kegyeikbe fogadtak, hiszen gyönyörű napsütésben kapcsolódhattak ki a látogatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában