Kecskemét

2023.04.07. 19:42

Zenés áhítatot rendeznek a Kecskeméti Református Templomban

A húsvéti ünnep után sem maradunk örömhír, zene és program nélkül. A Kecskeméti Református Templomban a jövő hétvégén, 2023. április 15-én, 17 órakor zenés áhítatot tartanak. Kovács Levente orgonaművész és a Református Kollégium Grádics kórusa Jámbor Zsolt, karnagy vezetésével az orgona- és a kórus- és zene világába kalauzol majd bennünket.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Kovács Levente neve sokak számára ismerős, hiszen elismert művész. Zongorázni egykoron diákként a kecskeméti Kodály Iskolában kezdett el. Ott érettségizett. Diplomát több szakon szerzett: Győri Zeneművészeti Főiskolán orgona- és szolfézstanár, kamaraművész szakon, a Szegedi Konzervatóriumban orgonaművész-tanár, valamint zongora tanár szakon, illetve Stuttgartban a Zeneakadémián orgonaművész szakon, a Baden-Württembergi Egyházzenei Intézetben egyházzenei diplomát szerzett. 

A Grádics kórus neve szintén sok kecskeméti számára ismerős. A kórus a Református Kollégiumban tanító és énekelni szerető kollégákból és gyülekezeti tagokból alakult.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában