Teszedd!

2023.04.28. 18:47

Több száz zsák szemetet szedtek össze Lajosmizsén – galériával

A lajosmizsei önkormányzat is csatlakozott az április 22-én, a Föld napján kezdődött országos Teszedd! akcióhoz.

Horváth Péter

Pénteken is folytatódott a szemétszedés Lajosmizsén

Fotó: Bús Csaba

Már múlt hét szombaton a lakosság bevonásával, az önkormányzati intézmények (az Egészségház, óvoda és bölcsőde, művelődési ház és könyvtár) munkatársaival, testületi tagokkal, és civil szervezetekkel összefogva megtisztították az 5-ös számú főút Felsőlajos felé vezető külterületi szakaszát, valamint a lajosmizsei elkerülőutat. Itt közel 40 zsáknyi szemetet szedtek össze a résztvevők. Az akció szombati felvonásában részt vett a helyi vadásztársaság is, tagjai a vadászház és az alsólajosi tanyai részt tettek szemétmentessé, közel 100 zsák hulladékot összegyűjtve. Ugyanekkor a Roma Nemzetiségi Önkormányzat is szervezett szemétgyűjtést, és közel 200 zsáknyi szeméttől tisztították meg Lajosmizse belterületét – mondta el a baon.hu-nak Horváth Sándor, aki az önkormányzat részéről koordinálta az akciót. 

Szerdán a Ceglédi út külterületi szakaszát varázsolták tisztává, ahol szintén 40 zsák szemét gyűlt össze. 

Ehhez csatlakoztak még a lajosmizsei gazdák, akik a mizsei dűlőút melletti területet tisztították meg.

Pénteken is folytatódott a szemétszedés Lajosmizsén. A polgármesteri hivatal, az önkormányzati intézmények munkatársainak bevonásával a Ladánybenei út lajosmizsei szakaszát hulladékmentesítették, ahol jó 20 zsák szemetet szedtek össze. A város belterületének megtisztítására pedig az iskolából érkeztek a vállalkozó kedvű résztvevők. Horváth Sándor elmondta, hogy az akció üzenete, hogy figyeljünk a környezetünkre és mindenki érezze magáénak a közterületet, felelősséggel viseltetve annak tisztán tartásáért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában