Wojtyla népkonyha

2023.04.07. 19:50

Szeretetvendégséget szervezett Látó Richárd emlékére özvegye Kecskeméten – galériával

Látó Richárd, a neves karmester emlékére adott szeretetebédet özvegye, Jónás Piroska a kecskeméti Wojtyla népkonyháján. Egykoron a zenész maga is gyakran megfordult a karitatív intézményben, hogy zenéjével adjon lelki útravalót a szegények mindennapjaihoz.

Sebestyén Hajnalka

Jónás Piroska a kecskeméti Wojtyla népkonyháján adott szeretetebédet

Fotó: Wojtyla

Április 9-én lesz második esztendeje, hogy Látó Richárd, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház karmestere, vezénylő korrepetitora fiatalon elhunyt. A szomorú évforduló alkalmából a Wojtyla Házban ebédfelajánlással fejezte ki soha el nem múló szeretetét özvegye, Jónás Piroska. 

A Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett kiváló színházi szakember, egyébiránt zenész, zeneszerző, szövegíró felfelé ívelő karrierjét negyvenhat évesen betegség következtében derékba törte a földi távozás kényszere. Szíve hasadtáig hűen ragaszkodott legféltettebb kincseihez: imádott hitvestársához, családjához, rajongásig kedvelt teátrumához, nagyérdemű közönségéhez. 

Látó Richárd fényesen csillogó pályafutása mellett karitatív tevékenységek, ebédfelajánlások egész sorával fejezte ki nagyrabecsülését, gondoskodó szeretetét mindazok iránt, akiknek valamiért nehezebb sorsot szánt az élet. 

Aktív zenészként többször is megfordult a Wojtyla Barátság Központban is, melynek gondozottjait jó néhányszor magával ragadta hangszerének dallama, nem kevésbé ételadományainak pompás ízvilága. 

Nagypéntek előtti csütörtökön rá emlékezett a Wojtyla sorsközössége. Halálának 2. évfordulója tiszteletére özvegye, Jónás Piroska anyagi pártfogása révén, Mezei Attila mesterszakács áldozatos munkája eredményeképpen mintegy százharminc adag, csipetkével gazdagított remek házias gulyásleves kerülhetett a szegények asztalára. Az ínycsiklandozó menüt rétes, kenyér és sütemény tette teljessé. 

Jónás Piroska köszöntőjében hangsúlyozottan kérte, ne az ő személyes fájdalma, mindinkább néhai férjének emléksugara határozza meg az ebédosztás hangulatát. 

Étkezés előtt Borisz atya ortodox lelkipásztor öntötte szavakba Feltámadás-ünnepi biblikus gondolatait, majd humoros húsvéti rímfaragványokkal ajándékozták meg egymást a rászorultak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában