Múltidéző

2023.04.23. 18:40

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Olvasói fotó

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes, és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk! Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2003 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Forrás: Olvasói fotó

Osztályfőnök emlékére

Kecskemétről Csordás Erzsébet ballagási fotójával tisztelegne szeretett osztályfőnöke, Benedek József emléke előtt. A Németh László gimnáziumban végzett 1980-ban. Mindenki nagyon szerette Benedek Józsefet, akinek hiánya minden tanítványában pótolhatatlan. Páratlan pedagógus volt, karizmatikus egyéniség. E felvételen Kocsis Pálné Zsóka és Dobos Erzsébet körében látható. Az öregdiákok jövő hétvégén tartanak osztálytalálkozót.

Forrás: Olvasói fotó

Dankóné brigádja

Kecskemétről Szijjártó László édesanyjára, Sipos Etelkára emlékezne ezzel az 1971-es felvétellel. Olvasónk családja Szentkirályról 1968-ban költözött Nyárlőrincre, a majdnem kész családi házba, onnantól az édesanyja a Dankóné brigádjával dolgozott mint szőlőmunkás. Az édesanya a képen jobbról a második, aki fogja Dankóné vállát.

Forrás: Olvasói fotó

Csillebérc

Páhiról Andrássy Gyula fia, Tamás gyermekkori képével nosztalgiázna. Tamásról (balról) és barátjáról, Tóth Pál Gáborról Csillebércen, az úttörő táborban készült a fotó a hetvenes években. Akkoriban nagy dicsőség volt, aki ott nyaralhatott.

Forrás: Olvasói fotó

Póznamászó verseny

Kecskemétről Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Társaságának elnöke egy 1966-os emlékét osztaná meg. Kunszentmiklóson, a Kiskunsági Napokon megnyerte a póznamászó versenyt, másnéven a fickómászást.

Forrás: Olvasói fotó

Veterán pilóták

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes egy 2000-es fényképét mutatná be, mely a kecskeméti repülőbázison készült a Schadl György nyugállományú ezredes által szervezett veterán pilóták első találkozójan. Ott volt többek között Schadl György ezredes, Varsányi Mihály, Varga Sándor, Kmeló Miklós, Simon László, Kálmánczhey László, Szabó József, Lengyel István, Cs. Nagy György, Vámosi Ferenc, Szerednyei Ferenc, Nagy Mihály, Vígh Ferenc, Szabó Ferenc, Szepesi József, Csatári Árpád, Szilágyi Béla, Jankovics János és Nemes József.

Forrás: Olvasói fotó

Testvérek

Tiszakécskéről Tajti Lászlóné Beke Gizella szeretett férjére emlékezne ezzel az 1969-es fényképpel. Az akkor 19 éves Tajti László (balról) és testvére, a 20 éves Tajti Mihály látható a képen. Sajnos már egyikük sem él. László 42 évesen, Mihály 60 évesen hunyt el. Emléküket örökre őrzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában