Hírösszefoglaló

2023.04.03. 20:35

Már idén lesz kórházi pacemaker-beültetés

Baon.hu

A báli szezon utolsó eseményeként szervezte meg a Jurátus Hungary Kft. a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estélyt, mellyel a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályának eszközbeszerzését kívánják támogatni a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászatért Alapítványon keresztül. Több mint 9,8 millió forint gyűlt össze, amit mobil betegőrző monitorrendszer beszerzésére fordítanak. Dr. Gondos Miklós főigazgató elmondta: minden adomány értékes a kórház számára, különösen ezekben a nehéz időkben. Arról is szólt, hogy a szívbetegek életmentő beavatkozása első lépésként az invazív módszer, a hosszú távú életminőséget viszont a szívritmusszabályzó beültetése jelenti, de ilyen jellegű műtétet Kecskeméten eddig nem végeztek. A főigazgató bejelentést tett: szeptembertől ez megváltozik, felállítják azt az orvoscsapatot, melynek tagjai pacemakerbeültetést végeznek, és jelenleg az ehhez szükséges eszközpark beszerzése történik – írta a Petőfi Népe.

Fákat ültetett a japán nagykövet

Kecskemétre látogatott Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete, aki a Kecskeméti Szent László Lions Club két jószolgálati eseményét is megtisztelte jelenlétével. Szombaton először fát ültettek, majd a látássérülteknek tartott karatebemutatón vett részt. A Lions Club egy madárberkenye- és egy japáncseresznye fával bővítette az általuk létrehozott Érzékelések Kertjét és a szomszédságában lévő Aomori parkot, a II. Rákóczi iskola mellett. A jótékony megmozdulásra elfogadta a meghívást és aktívan ki is vette részét a munkából Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete, aki a Hunyadivárosban megrendezett II. Yamato Budo Gáláról, a japán tradíciók és harcművészetek napjáról látogatott a helyszínre. A faültetést követően Otaka Masato nagykövet a közelben lévő Hakkoda Dojóra sétált át, ahol az Athlészisz Alapítvány által működtetett Athlészisz Sportegyesület várta egy látássérülteknek tartott karatebemutatóra.

Rózsás-nap a laktanyánál

Szombaton rendezte meg Kecskemét város önkormányzata a Rózsás Rudolf Kert napot a Rudolf laktanya szomszédságában. Az érdeklődők kiállítást láthattak az újonnan épülő városrész jelenéről és jövőjéről, valamint rózsákat vásárolhattak. Az elmúlt években jelentősen megújult a Rudolf laktanya környezete. Folyamatosan zajlik a Rudolf Kert revitalizációja. Mint arról a baon.hu beszámolt: a mintegy 10 hektáros területen hazai, uniós és önkormányzati forrásból már megépült a Család- és Gyermekjóléti Központ, magánberuházásban pedig a Vincent Étterem és az Ápoló Klub. Jelenleg javában zajlik a Kada Elek Technikum új épületének létrehozása, tervezés alatt van a lovarda felújítása és elkészültek a Rudolf Kert zöldfelületének tervei, amelyekben hangsúlyos szerepet kapnak a legkülönbözőbb rózsafajták.

A kecskeméti piacok húsvéti nyitvatartása

A Budai utcai piaccsarnok nagypénteken, április 7-én és nagyszombaton, április 8-án, 6–12 óráig nyitva tart. A széchenyivárosi kispiac nagypénteken és szombaton ugyancsak nyitva tart 6–14 óráig. Húsvét vasárnap, április 9-én, a Budai utcai piac frisspékáru-, tejtermék-, virág-, zöldségkínálattal 6–12-ig nyitva tart. A széchenyivárosi kispiac zárva lesz. A Szent László körúti zsibpiac szombaton és vasárnap, április 8-án és 9-én 6–14 óráig nyitva tart. Húsvét hétfőn a Szent László körúti nagybani zöldség-gyümölcs piac zárva lesz, helyette kedden, április 11-én fogadja 7–12 óráig a vásárlóközönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában