Rudolf laktanya

2023.04.02. 07:00

Rózsás Rudolf napot tartottak Kecskeméten

Szombaton rendezte meg Kecskemét város önkormányzata a Rózsás Rudolf Kert napot a Rudolf laktanya szomszédságában. Az érdeklődők kiállítást láthattak az újonnan épülő városrész jelenéről és jövőjéről, valamint rózsákat vásárolhattak.

Sebestyén Hajnalka

Az érdeklődők kiállítást láthattak az újonnan épülő városrész jelenéről és jövőjéről

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az elmúlt években jelentősen megújult a Rudolf laktanya környezete. Folyamatosan zajlik a Rudolf Kert revitalizációja. A mintegy 10 hektáros területen hazai, uniós és önkormányzati forrásból már megépült a Család- és Gyermekjóléti Központ, magánberuházásban pedig a Vincent Étterem és az Ápoló Klub. Jelenleg javában zajlik a Kada Elek Technikum új épületének létrehozása, tervezés alatt van a Lovarda felújítása és elkészültek a Rudolf Kert zöldfelületének tervei, amelyekben hangsúlyos szerepet kapnak a legkülönbözőbb rózsafajták.

Ehhez kapcsolódóan Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Rózsás Rudolf Kert napra várta az érdeklődőket szombaton, a szomszédos Mercedes-Benz Sport Akadémia parkolójánál.

A programok között szerepel a Rudolf kert jelene és jövője című fotó és látványterv kiállítás, kedvezményes rózsatő vásár és szaktanácsadás, valamint kézműves foglalkozások gyerekeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában