Művészet

2023.04.18. 15:46

Hungarikumok gyerekszemmel: rajzpályázatra várják az alkotásokat Kecskeméten

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület második alkalommal hirdeti meg Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatát a tagtelepülésein élő általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos kategóriában. A rajzpályázat témája: Hungarikumok.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Pressmaster

Az egyesület célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az Egyesület olyan alkotásokat vár, amelyen egy kiválasztott hungarikum – vagy akár tematikusan több is – jelenik meg gyerekszemmel. A rajzokból kiállítás is látható majd június 21-25. között az egyesület által szervezett XVII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon, Kecskemét főterén.

Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2023. május 12. péntek. Pályázni csak egyénileg lehet, egyetlen alkotással. Az iskolák a rajzokat együttesen, egy borítékban is beküldhetik. Mindkét kategóriában a három legjobb pályamű készítője értékes díjazásban részesül. Valamennyi helyezett további díja egy stúdiólátogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

További információt aranyhomok.hu-n oldalon találhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában