Hírösszefoglaló

2023.04.12. 19:40

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 12-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Sok helyen megváltozik a közlekedési rend

Kecskemét 11 helyszínén májustól 2-tól életbe lépő közlekedésirend-változásáról tájékoztatott Homoki Tamás, a város alpolgármestere. A baon.hu portálon megjelentek szerint: a legtöbb változtatás lakossági javaslatok alapján született. A városvezető hangsúlyozta: a közlekedési rend megváltoztatását széleskörű egyeztetés és bizottsági viták előzték meg, de az önkormányzat csak a helyi fenntartású utak forgalmi rendjét módosíthatja. A változtatások legnagyobb mértékben a Rendőrfalut érintik, amit az önkormányzat lakó-pihenő övezetté nyilvánított. A területen 20 km/órás sebességkorlátozás lesz és megszűnik az évtizedek alatt megszokott közlekedési rend, mert mindenhol csak egyenrangú kereszteződések lesznek és a jobbkézszabály érvényesül majd, ami figyelmet igényel a közlekedők részéről.

Győzelem a közgazdasági diákolimpián

Andrási Szabolcs, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Technikumának diákja nyerte a közgazdasági diákolimpia 2023-as versenyét. A középiskolásoknak szóló nemzetközi megmérettetés hazai döntőjében 13 település 16 iskolájának 25 diákja mérte össze tudását Budapesten, a Corvinuson. Az országos döntő két fordulóból állt: előbb egy írásbeli tesztet töltöttek ki a tanulók, majd a legjobban teljesítő 10 szóbelizett a neves közgazdászokból, professzorokból álló zsűri előtt. A versenyt a Magyar Közgazdasági Társaság szervezte meg. Az első helyezett Andrási Szabolcs a többi díjazottal együtt képviselheti hazánkat szeptemberben Pozsonyban, a verseny angol nyelvű nemzetközi döntőjében.

Bébibumm Felsőlajoson

Születésekben gazdag napok állnak a felsőlajosi MagánZOO mögött, hiszen több új élet látott napvilágot a megye kedvenc magánállatkertjében. Egy bébivel gyarapodtak a kétpúpú tevék, miután szerdán Aisa életet adott kis borjának. A tevegyermek kiváló egészségnek örvend, és sosem hajlandó elszakadni édesanyjától – számolt be a Tóth Tibor, a MagánZOO tulajdonosa. Az igazgató a Petőfi Népének nyilatkozva elmondta, hogy a gyűrűsfarkú makiknál is beköszöntött a gyermekáldás, egy hónapja született a most másfél arasznyi makikölyök és három fehér tigris is meglátta a napvilágot. Épül egy vízilóház és hamarosan egy három tonnás vízilóval gyarapodhat az állatállomány.

Ismét lesz 24 órás sebességmérés

Április 21-én egy teljes napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést, úgynevezett „Speedmarathont” végez – adta hírül az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. Mint írták: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 24 órás akció alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Az akció helyszíneire a lakosság is szavazhatott. A sebességmérést április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig végzik hazánkban, így Bács-Kiskun vármegyében is.

Négy kecskeméti játékos került be a válogatott keretbe

Fontos párharcot vív a magyar férfi futsal válogatott Belgium ellen, a találkozó tétje a továbbjutás a vb-selejtező elitkörébe. Az első mérkőzést Belgiumban vívják meg szerdán, 19 óra 30 perces kezdettel, majd a következő hétfőn rendezik a visszavágót, Berettyóújfaluban 18 órától. A futsal NB I.-ben a felsőházi rájátszásban vitézkedő ScoreGoal Kecskemét Futsal csapatából négyen kaptak meghívót, Biró Attila, Bencsik Roland, Dávid Richárd, Pál Patrik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában