Hírösszefoglaló

2023.04.05. 20:00

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Kedvezményesen használhatják a kecskemétiek a városháza dísztermét

A kecskeméti városháza nem csupán kívül, hanem belül is teljesen megújult. Elkészült díszterem padlózata, restaurálták a padokat, korszerűsítették a hangosító berendezést, valamint a fűtő- és levegőztető rendszert. Temesvári Péter jegyző elmondta, hogy a városházán házasságot kötők 30 százaléka nem kecskeméti lakos, ezért a megújult díszterem az esküvői turizmus fellendítésének is kedvez. A Kecskemét Kártyával rendelkezőknek 60 640 forintba kerül a házasságkötés a díszteremben. Azoknak pedig, akik nem rendelkeznek Kecskemét kártyával, 78 420 forintot kell fizetniük − nyilatkozta a jegyző. A szintén szépen felújított házasságkötő terem használatakor a Kecskemét Kártyával rendelkezőknek 47 940 forintot, a Kecskemét Kártyával nem rendelkezőknek 64 450 forintot kell fizetniük. A Kecskemét Kártyát bárki egyszerűen igényelhet a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-nél. A kártyát érdemes kiváltani, mivel több, mint 200 elfogadóhelyen érvényesíthető vele valamilyen kedvezmény.

Hétszázöt fát ültettek el a körforgalomnál

Hétszázötven facsemetével teszi zöldebbé a kecskemét-hetényegyházi körforgalom melletti részt a TERMOSTAR Kft. Az április 4-ei faültetésben részt vettek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai, a Zöld Küldetés Egyesület, a Városgazdasági Kft., a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai és a TERMOSTAR csapata. A Csalánosi út menti területre a kedden sóskaborbolya-, tölgy- és szilcsemetéket ültettek. A talajelőkészítést a KEFAG Zrt. végezte, aminek részeként termőföld is került az ültetőgödrökbe, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak a kis fák növekedéséhez. A TERMOSTAR Zöld Program ezzel az akcióval folytatódott, amelynek nyitánya az „Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!” lakossági fásítási akció volt. Ennek során a kecskeméti távhőszolgáltató 2020–2021-ben összesen 652 facsemetét osztott ki a zöld programba bekapcsolódó magánszemélyeknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, lakóközösségeknek.

Drágul a sírhelyek megváltási díja Kecskeméten

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a kecskeméti köztemető különböző kategóriájú sírhelyei, urnahelyei és sírboltjai megváltási díjának május 1-től történő emeléséről döntött. A vármegyei kormányhivatal a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága utasítása alapján végezte el a temetők díjszabásának felülvizsgálatát, és javaslatában többek között az emelést fogalmazta meg. A díjakat a közgyűlés legutóbb 2020. február 1-jei hatállyal emelte meg. A döntés értelmében a hantos sír megváltása 25 évre az I. kategória 1-es sír tekintetében 32 340 forintról 37 029 forintra, 2-es sír esetében 43 890 forintról 50 254 forintra emelkedik. Az urnasírhely és az urnafülke megváltási díjai is drágulnak a kecskeméti temetőben. További részletek a Petőfi Népe április 5-i számában, illetve a baon.hu portálon találhatók.

Keresztút imasétára hívja a híveket a Kecskeméti Evangélikus Egyház

Két alkalommal szervez imasétát ezen a héten a Kecskeméti Evangélikus Egyház. A nagyheti alkalmakon az evangélikus templomban az érdeklődők Jézus Krisztus keresztútját járhatják végig a stációkat. A résztvevők minden állomáson Jézus szenvedéstörténetének egy részletét ismerhetik meg. Nagycsütörtökön, április 6-án 16 és 18 óra között, nagypénteken, április 7-én pedig 11-től 13 óráig várják az érdeklődőket. A séta körülbelül fél órát vesz igénybe. A részvétel ingyenes.

Németországból hozták haza a dohánybolti rablót

Fegyveres rablás történt tavaly március 16-án Kecskeméten. Egy arcát eltakaró férfi lépett be az egyik dohányboltba és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. Ennek eleget tett a sértett, akinek a telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is magával vitte a rabló. A nyomozók a térfigyelő kamerák segítségével beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves Baranya vármegyei férfit, aki ellen tíz elfogatóparancs volt érvényben. A férfiről gyanították, hogy külföldre menekült, így európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A körözésnek köszönhetően Németországban fogták el a férfit, akit tavaly novemberben hoztak vissza Magyarországra, ahol őrizetbe vették és letartóztatták. Az ügy nyomozása befejeződött és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek – közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában