Szórakozás

2023.04.28. 08:26

Egészségmegőrzés és VR utazás: szuper programok várnak ránk a hétvégén Kecskeméten

E hét szombaton is változatos programokból válogathatunk Kecskeméten. A gyerekműsorok mellett az egészségmegőrzés is fontos szerepet kap.

Sebestyén Hajnalka

Képünk egy korábbi Aprók Táncán készült

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben szombat délelőtt és délután is várják a kisgyermekes családokat. 10 órakor az Antanténusz műhelyben batikolhatnak a résztvevők. 15.30 és 17 óra között pedig Aprók Tánca lesz, a májusi naphívogató jegyében. A hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozáson a gyerekek papírnapocskát készíthetnek. 

Egészség napot tart szombaton a három kecskeméti lions klub: az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Digital Lions Club. A klubok közös egészségszűrő délelőtt keretében a következő programoka várják az érdeklődőket.. A Lions másfél millió tagjával, a világ legnagyobb létszámú klubrendszerben, önkéntesekkel működő jótékonysági szervezete minden bevétele 100 százalékát jótékonysági célra fordítja. Fő prioritásai közé tartozik a látás védelme, a diabetesz és a gyermekrák elleni küzdelem, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, a szűrésekre.

9.15-kor indul a Séta az egészségünkért elnevezésű program a Kelemen László Színház elől, a Rákóczi úton. A sétán a klubtagokon kívül részt vesznek a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács Kiskun Megyei Egyesülete tagjai, vakvezető kutyáikkal és kiképzőikkel, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona gondozottai, a Humán-Rehab Kiemelten Közhasznú Egyesület Farkas-villa Lakóotthona lakói és a Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület terápiás kutyái.

9.45-kor zenés flashmob kezdődik a Malom Központban, közreműködik az M. Bodon Pál Zeneiskola fúvószenekara Kuna Lajos vezényletével

10 és 12 óra között ingyenes egészségügyi szűréseket tartanak a Malom Központ földszintjén. Lesz ingyenes éleslátás vizsgálat, vércukor- vérnyomás mérés, diabetesz szűrés és diatetikai tanácsadás. Mindezek mellett, bárki tesztelheti magát a digitális függősége kapcsán.

A Katona József Könyvtárban is többféle program választható szombaton. 

15 órakor a Túl az Óperencián családi mesedélután keretében zümmögés erdőn mezőn címmel hallható mese program Hegyi-Füstös Eszter gyermekkönyvtáros előadásában. Ugyanitt 16 órakor előadást tart Bősze Ádám zenetörténész Hol áll a fejem? – Haydn koponyájának elrablása címmel. 

A könyvtárban 13 és 14.30 között zajlik az Európai VáRosok című program. A résztvevők VR szemüveg segítségével ismerhetik meg egy-egy ország látnivalóit, ezúttal Belgiumot.

Végül két előadás a Planetáriumban a csillagászat iránt érdeklődőknek. Először szombaton 15.30-tól a kisebbeknek szól a Holdraszállás gyerekszemmel című gyerekműsor, a nagyobbakat megszólító, Bolygók, exobolygók előadás 16.30-kor kezdődik. Az érdeklődőket Bondár Péter szakelőadó várja. 20 órakor derült idő esetén csillagászat napja alkalmából, távcsöves bemutatót tartanak a főtéren. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában