Összefoglaló

2023.04.30. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 30.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a Bátya-Dunapataj mérkőzésen készült

Fotó: Bús Csaba

Szombaton rendezték meg a VIII. SZÉP Kihívást, az alföldi bringások Balaton-körét. A résztvevők három távon indulhattak, melyet 12 órás szintidőn belül kellett teljesíteni. A kihíváson 360 kerékpáros állt rajthoz.

Alacsony felvásárlási árakat sejtenek betakarításra a szántóföldi növénytermesztők. Ez idő tájt az új termés lekötésére ajánlott fizetséget is annyira keveslik, hogy nem biztosak költségeik megtérülésében.

Öt szomszédja lelövésével gyanúsított férfi után kutatnak a hatóságok az Egyesült Államok Texas államában. A tömeggyilkosság előzménye, hogy a gyanúsított a késő esti órákban saját házának udvarán célba lőtt, szomszédai pedig a kerítésen keresztül arra kérték, hogy hagyja abba a lövöldözést, mert aludni szeretnének.

Csengődön 760 millió forintért 1913-ban épült, családi tulajdonban lévő kastély keresi-várja új tulajdonosát. 

A Magyarország étele 2023 versenyen az első három helyezett is egy megyei étterem szakácscsapata lett. A fiatal tehetségek nemcsak alázattal vannak hivatásuk iránt, de jó példát mutatnak azon diákoknak is, akik most állnak pályaválasztás előtt.

A falualapító jász településekkel együtt ünnepeltek szombaton Jászszentlászlón, ahol tizennegyedik alkalommal rendezték meg a civil kulturális napot.

Szépszámú közönség gyűlt össze a Bátya-Dunapataj rangadóra, több százan szorongtak az oldalvonalak mellett. 

A pápalátogatás kiemelt eseménye a Kossuth téri ünnepi szentmise volt. Ferenc pápa magyarországi látogatásának utolsó programjaként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán találkozott az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. 

A kecskeméti légibázis névadója, vitéz Szentgyörgyi Dezső legendás vadászpilóta emlékének adóztak szombaton a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár honvédei.

A kényszerű téli bezárás után szombaton újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Kiskun Múzeum, ahol családi nappal várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában