Összegzés

2023.04.19. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 19.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Megkezdődött a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai Víztudományi Karán.

Fotó: Márton Anna

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának keddi vendége. A polgármester beszélt Szijjártó Péter múlt heti látogatásáról, Christian Wolff Mercedes vezér állami kitüntetéséről és a sporttal kapcsolatos infrastruktúra fejlesztéséről szólt.

Az EU versenyjogi tisztviselői tavaly 150 olyan kiküldetésen vettek részt, amelyet részben vagy egészben harmadik felek fizettek.

Összeütközött két személyautó az 55-ös főút Bátaszéket és Baját összekötő szakaszán.

A Bunyevác Kulturális Intézet által kiadott Bunyevác irodalom gyöngyszemei című könyvsorozat első négy kötetét mutatta be hétfőn Ikotity István az Ady Endre Városi Könyvtárban.

A látássérültek életminőségének javítása állt a középpontjában annak a szakmai tanácskozásnak, amelyet kedden tartottak a félegyházi városházán. A résztvevők megismerhették azokat az ingyenes szolgáltatásokat, melyek segíthetnek a látássérült emberek önálló és biztonságos életvezetésében.

Alfa Romeo és Mercedes típusú autókat kerestek a külföldi hatóságok. Az egyikre Tompánál, a másikra Jászszentlónál bukkantak a rendőrök, akik le is foglalták az értékes járműveket.

Bejelentés tett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra egy helybéli hétfő reggel, miszerint két nappal korábban elloptak az otthonából 350 ezer forintot.

Szerdán felavatták Csontváry Kostka László izsáki gyógyszerész és világrekorder szőlőtermesztő tűzzománc portéját az izsáki Kostka-telepen. A portrét az Arany Sárfehér Közösség állíttatta közösségi összefogással, és Balanyi Károly Ferenczy-díjas képzőművész készítette el. A 40x55 centiméteres portré Kostka 2021-ben állított emléktáblája mellett kapott helyet.

Megkezdődött a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai Víztudományi Karán. A rendezvényt április 19. és 21. között tartják. Az eseményen 65 tagozatban 500 hallgató mutatja be pályamunkáját.

A Geotermia lehetőségei a Dél-Alföldön címmel tartottak szerda délelőtt szakmai tanácskozást Kiskunhalason, a Csetényi Élménypark konferenciaépületében a Bács-Kiskun és Csongrád vármegyei települések polgármesterei és vállalkozói számára, szakértők részvételével.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában