Díjátadó

2023.03.24. 15:52

Ismét kerékpárosbarát település címet nyert Kiskunhalas

A biciklis fejlesztések, személetformálási erőfeszítések alapján ismét Kerékpárosbarát település címet kapott Kiskunhalas, valamint Kerékpárosbarát munkahely címet kapott a kiskunhalasi székhelyű Krausz és Társai Műszaki Áruház is. A díjat Fülöp Róbert polgármester és Krausz Zoltán Budapesten vette át Ágh Péterről, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkártól a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben.

Pozsgai Ákos

Forrás: Fülöp Róbert Faceboook-oldala

Az utóbbi évek forgalomszámlálási adatai szerint egyre többen látják be, hogy biciklizni jó. Nyáron és a hétvégéken kétszámjegyű mértékben bővül a kerékpárral kirándulók száma. Újabban a dolgos hétköznapokon is kimutathatóan többen járnak kerékpárral munkába vagy iskolába. A települések és munkaadók közvetlen intézkedésekkel sokat tehetnek a környezetbarát közlekedési mód népszerűsítéséért.

Ezt ismerte fel a halasi önkormányzat is, a városban az elmúlt években több kilométer új kerékpárút épült, és számos helyen új kerékpártárolókat alakítottak ki, pályázati és saját forrásból. Jól lehet, a fejlesztések sora még korántsem ért véget, hiszen a város számos pontján mutatkozik igény kerékpárutak építésére, valamint a korábban épült kerékpárútak felújítására.

Az elmúlt években nyújtott erőfeszítéseket sokadik alkalommal ismerte el a Technológiai és Ipari Minisztérium Kerékpárosbarát település és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kerékpárosbarát címmel.

A Krausz és Társai Műszaki Áruház szintén nem először nyerte el a Kerékpárosbarát munkahely címet, amelyet azok a munkaadók kaphatnak meg, amelyek közvetlen intézkedéseikkel, a környezetbarát közlekedési mód népszerűsítésével sokat tesznek a kerékpározás érdekében.

Forrás: Fülöp Róbert Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában