Kitüntetés

2020.12.12. 18:10

Kerékpárosbarát település és munkahely lett Kiskunhalas

Településként és munkahelyként is egy évig viselheti a Kerékpárosbarát kitüntető címet Kiskunhalas – közölte a hírt szombaton Fülöp Róbert polgármester közösségi oldalán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató hozzáállását ismeri el Kerékpárosbarát pályázatain.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A kerékpáros forgalom részarányának növelését az infrastruktúra fejlesztése és az eredményes szemléletformálás segítheti elő. A közlekedési módot a biciklisták igényeivel közvetlenül találkozó önkormányzatok és munkaadók hatékonyabban népszerűsíthetik, erre bátorítanak a Kerékpárosbarát címek is – olvasható az eredményeket közzétevő kormányzati portálon.

Idén tizenkét település és tizenhat munkahely érdemelte ki a megtisztelő címet, közülük a települési és munkahelyi kiírásban is három-három kategóriagyőztest hirdettek. Megyénkből több település, illetve munkahely is viselheti a címet egy éven keresztül.

Közintézményként a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal lett kategórianyertes, míg a község kategóriában Jakabszállás. Kiskunhalas emellett városként is megkapta a Kerékpárosbarát címet. A Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a halasi KRAUSZ Műszaki-villamossági Kereskedelemi Zrt. pedig munkahelyként nyerték el a kitüntető címet.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a kerékpáros hálózat folyamatos bővítése még vonzóbbá teheti a környezetkímélő és egészséges biciklizést. Belátható időn belül a jelenlegi teljes hossz másfélszeresét kitevő, hatezer kilométernyi önálló kerékpáros létesítmény áll majd a kerekezők rendelkezésére Magyarországon.

Fülöp Róbert polgármester pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy még az idei évben aláírja két belterületi kerékpárút kivitelezési szerződését.

Fotó: Pozsgai Ákos

Képeink korábban készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában